Покренута иницијатива за опозив начелника

Група одборника у Скупштини општине Вишеград упутила  је данас иницијативу  предсједнику општинског парламента Муамеру Софовићу  за покретање поступка опозива начелника општине Младена Ђуревића.

Република Српска 11.04.2022 | 20:49
Покренута иницијатива за опозив начелника

У обрзложењу за покретање иницијативе истиче се  да се начелник Ђуревић није придржавао примјене Закона о локалниј самоуправи, о буџетском систему Републике Српске, законских аката о службеницима и намјештеницима у јединицама локалане самоуправе као и пословника о раду Скупштине општине Вишеград.

„Начелник општине Младен Ђуревић није предложио буџет ове локалне заједнице за 2022.годину на вријеме, није планирао никаква капитална улагања у овој години, затим није скупштини општине поднио извјештај о утрошку средстава за прошлу и претпрошлу годину", обзазложио је предсједник Скупштине општине Муамер Софовић.

Софовић је подсјетио  да за годину и по дана од избора није у потпуности конституисана изршна власт општине за што изразиту кривицу сноси начелник Ђуровић.

„Одборници Скупштине општине још нису имали приједлог начелника за замјеника општине нити  за начелнике општинских одјељења", додао је Софовић.

Одборник ДНС Српско Баранац наводи да је скупштинска већина од 11 одборника из осам странака више од годину дана покушавала да се договори са начелником о формирању  функционисању власти али он је одбијао сваку врсту сарадње.

„Ђуревић се понаша као да је вишеградска општина његово приватно власништво  а за њега не постоје ријечи компромис и договор  и због тога град срља у провалију као никад досад. Зато смо били принуђени да позовемо грађане ове  општине да изађу на изборе, референдум, и да смјенимо оваквог начелника и да изаберемо другог који воли овај град и све његове грађане", нагласио је Баранац. 

Према прописима  начелник се у року од 15 дана изјашњава о ставовима из иницијативе.

Онда се заказује сједница Скупштине општине на којој се одборници изјашњавају да ли су за иницијативу или не. Ако  је усвоје у времену од 30 дана ће грађани гласају  на референдуму  да ли ће општину и даље водити актуелни начелник или ће се бирати други.

(БН/Р.Тасић)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Борац

11.04.2022 20:09

Само лопова смјенити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

11.04.2022 20:23

Највећа несрећа за Вишеград је долазак на власт овог несрећника ђуревића.Да има образа сам би отишао из Вишеграда,а не само са власти,колико је зла просуо у овом граду.ђуревић је махер да пронађе незналице и да их доведе на одговорна радна мјеста.Иди,далеко од овог града који грца у проблемима због тебе,снсд и твојих незнслица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

11.04.2022 21:36

Ма немојте,бас вам лепо стоји

Name

Вишеград

11.04.2022 21:42

ђуревић треба да оде са мјеста начелника општине,зато што је дао стан свом брату,дарку андрићу,гладанцу....О и су платежно јаки и могли су купити стан,а дати неком ко не може купити....Ма онгреба да иде и надам се да ће отићи....покварењак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наполеон

11.04.2022 21:48

Јос гори од геометра је био рецепционер и ненародни посланик Перо. Ојадили су градић покрали га, завадили и поставили неуке са купљеним дипломама на функције. О савјетницама Геа тек не треба тросити ријеци. На суд све извести има вецина увид у папире па изволите предајте све тизиластву и полицији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

11.04.2022 22:03

Не знам само која је ово инцијатива опозива по реду? 50 и нека ??? смјешни сте... Само показујете како сте немоцни. Вишеград је легално изгласао свог начелника на изборима , то што он не ради накарадно како сте навикли је само Ваш проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

12.04.2022 07:23

Нецес вјеровати прва

Name

Вг

11.04.2022 22:18

Ово је смјешно ... 11 одборника са по 200 гласова би да смене начелника вец по ко зна који пут :Д Радите или реците нешто паметније, са овим сте постали предосадни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутралац

12.04.2022 03:57

Постовани грађани Вишеграда нема овде више неке велике политике. Имамо тренутно стање у којем се налази наш град, нерад, блокаде, непотизам приликом запошљавања и све оно што је у супротности са демократским нормама понашања, имате прилику да казете да ли сте за наставак оваквог стања или сте против, на Вама је одлука коју треба свако поштовати ма каква она год била и која ће увелико утицати на даљу судбини нашег града и његових грађана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

12.04.2022 05:04

И шта ћемо сад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

12.04.2022 08:48

Богу хвала да ово дочекасмо, све се зна шта је и како незаконито радио ђуревић са својом свитом, почев од салона за свадбе, 300.000 КМ, постављање директора без звања и знања, који не раде, додељивање станова, куповина станова у овим тешким временима, туга, уништио нам је наш опјевани Вишеград, извршити финансијску контролу ненаменског трошења средстава.

Name

Вг

12.04.2022 09:27

Тренутно стање града је такво, јер ткз. вецина хоце да се пита,и кроји судбину града, а изгубили на изборима ....катастрофа

Name

Потпуно искрен

12.04.2022 07:30

Ако ако и нека стд упутили опозив који неце проци па када опозив не буде просао лагано Нацелник распусти локални парламент па да видино онда ко коси а ко воду носи.Ово мора софовиц и елита да су се добро заракијали у биртији код лаза на цадјавој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално Висеград

12.04.2022 08:03

Лопови сте сами , и рекли сте све уживо на скупстини... Вјероватно вам нису пребачена средства за " оно наше удружење " ??? Па људи моји знате ли ви шта значи срамота??? Узгред, "скупстинска вецина" која себе покушава претворити у институцију, на њихову жалост- безуспјешно, вас је минус сто сваку скупстину преносите узиво... Али добро супер! Нек' народ види, које ко и шта је ко и колико је ко образован и има завршене тј.незавршене школе. Мислим да и онај јадни народ сто је гласо за вас , а има имало мозга - покајао се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђуревићу

12.04.2022 10:20

Немој да ти буде жао што ће те смијенити бивши Снсд овци. Поједини су плакали да уђу у Снсд. А поједини се свете што нису остали на директорским мјестима доживотно. Марко и Ђорђе искрени и вјерни СДСу.