Почела операција против руске криминалне имовине

Европол је данас саопштио да је, заједно с државама чланицама ЕУ, као и са организацијама Евроџуст и Фронтекс, покренуо операцију „Оскар” за подршку финансијским истрагама држава Евроспке уније које циљају имовину стечену на криминалан начин, а налази се у власништву лица санкционисаних у вези с руским нападом на Украјину.

Свијет 11.04.2022 | 20:03
Почела операција против руске криминалне имовине

Како се наводи, операција „Оскар” подржаваће и кривичне истраге држава чланица у вези са заобилажењем трговинских и економских санкција ЕУ, а слицна је операцији „Сентинел”, која се бави преварама у односу на ЕУ фондове за опоравак од корона вируса.

Додаје се да ће операција, коју је покренуо Европски центар за финансијски и економски криминал Европола, трајати најмање годину дана и укључиће низ одвојених истрага.

„У оквиру операције Оскар Европол ће олакшати размену информација и обавештајних података међу партнерима, а пружиће и оперативну подршку у бројним финансијским истрагама које циљају на имовину и заобилажење економских санкција ЕУ у вези са војном агресијом Русије на Украјину”, наводи се у саопштењу Европола.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Татар

11.04.2022 18:15

Ма дајте тај Еуропол овамо гарантујем му сигуран посао наредних5година као и добре плаце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајмо бре

11.04.2022 18:31

Кад ћете поцети да апсите ове наше профуњаре?Ајде време је бре да их растурите !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

11.04.2022 18:43

Како ће они знати ,да ли је нечија имовина стечена криминалом када друга страна нема могућност да се брани у судском поступку, којег неће ни бити ! Значи одузима се онако "офрље", и то је то ! Нема шта право "демократски " !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

11.04.2022 20:22

Одмах лепо ухапсите све шефове ЕУ, што још увек купују нафту и плин од Русије. Ако смејете, например ухапсите канцелара Немачке, он купије нафту и плин од Руса. Да би се спречило хапшење, замолите Русе да заврну пипе плина и нафте. Руси и тако имају коме продати нафту и плин, ми у ЕУ можемо лепо се прилагодити без плина и нафте и никога није потребно хапсити. Све се да решити ако се хоће, без репресије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.04.2022 06:44

паметница наса

Name

Прњавор

12.04.2022 10:24

Занимљиво..руссија тако богата и моћна,супер земља,а чак ни жене и деца Путина,Лаврова,Медведева не живе у руссији већ у САД,ШВИЦИ,ФРАНЦУСКОЈ,ХОЛАНДИЈИ..А јел путлер мислио бацит атомску бомбу на своје 5 деце и бившу и садашњу госпођу?све им узет,ништа не истраживат,већ нек они докажу да је њихово и како су купили..

ОДГОВОРИТЕ