Моззарт пружио руку Удружењу „Рука помирења“

Регионални лидер у приређивању игара на срећу наставља да шири хуманост кроз акцију „Хуманитарни тикет у подне“.

Република Српска 11.04.2022 | 18:37
Моззарт пружио руку Удружењу „Рука помирења“

Уз помоћ племенитог кладиоца, Ђорђа Миловановића, менаџера у школи за таленте, усрећили су удружење из Бањалуке које помаже старим и немоћним особа. Тикет који је саставио члан организације “Удружење за младе Србије” донио је добитак Удружењу „Рука помирења“. 

-Хвала пуно компанији Моззарт што су нам се самоиницијативно јавили и пружили помоћ. Много се захваљујемо на подршци у име свих наших чланова и надамо се наставку сарадње- каже Стојан Вуковић, предсједник Удружења грађана за заштиту животне средине и хуманитарни рад "Рука помирења", Бањалука. 

Ово удружење постоји од 2013. године, а тренутно окупља више од 8.000 људи широм БиХ. Кроз свој рад труде се да помогну старим и болесним особама, а највише их је кажу у руралним крајевима широм земље. 

Већину чланства чине изнемогле и напуштене особе којима свака помоћ много значи. За све њих удружење прикупља средства за набавку основних животних потрепштина. 

Годишње подијеле око 50 шпорета, више 500 кубних метара дрва за огријев, а око 20.000 марака издвоје за плаћање лијекова… Труде се и да им набаве храну, одјећу и хигијенске потрепштине.. 

Све то успјевају организујући хуманитарне акције, а неријетко им грађани могу помоћи и позивањем хуманитарних бројева, као што је то био случај прошлог мјесеца. 

Најсрећније се, кажу, осјећају када могу некоме помоћи.. У томе им асистирају хумани појединци, а за помоћ се обраћају и јавним институцијама и приватним компанијама… Зато су посебно срећни што им је помоћ из компаније Моззарт дошла неочекивано. 

-Кроз акцију „Хуманитарни тикет у подне“, уз помоћ познатих личности из Србије, упутили смо донације великом броју удружења широм Републике Српске, а ту племениту мисију ћемо наставити и у наредном периоду- каже Марија Раниловић, менаџер корпоративних комуникација компаније Моззарт. 

Сви који желе да помогну члановима Удружења „Рука помирења“ донације могу да уплате на жиро рачун 1610450070530095 у Рајфајзен банци. 

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нада

12.04.2022 05:45

Игре на срећу су привредна грана у РС. Туга. И толика реклама. Још тужније. А жито, уље, шећер и даље увозимо. О себи смо све казали.

ОДГОВОРИТЕ