Mozzart pružio ruku Udruženju „Ruka pomirenja“

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću nastavlja da širi humanost kroz akciju „Humanitarni tiket u podne“.

Republika Srpska 11.04.2022 | 18:37
Mozzart pružio ruku Udruženju „Ruka pomirenja“

Uz pomoć plemenitog kladioca, Đorđa Milovanovića, menadžera u školi za talente, usrećili su udruženje iz Banjaluke koje pomaže starim i nemoćnim osoba. Tiket koji je sastavio član organizacije “Udruženje za mlade Srbije” donio je dobitak Udruženju „Ruka pomirenja“. 

-Hvala puno kompaniji Mozzart što su nam se samoinicijativno javili i pružili pomoć. Mnogo se zahvaljujemo na podršci u ime svih naših članova i nadamo se nastavku saradnje- kaže Stojan Vuković, predsjednik Udruženja građana za zaštitu životne sredine i humanitarni rad "Ruka pomirenja", Banjaluka. 

Ovo udruženje postoji od 2013. godine, a trenutno okuplja više od 8.000 ljudi širom BiH. Kroz svoj rad trude se da pomognu starim i bolesnim osobama, a najviše ih je kažu u ruralnim krajevima širom zemlje. 

Većinu članstva čine iznemogle i napuštene osobe kojima svaka pomoć mnogo znači. Za sve njih udruženje prikuplja sredstva za nabavku osnovnih životnih potrepština. 

Godišnje podijele oko 50 šporeta, više 500 kubnih metara drva za ogrijev, a oko 20.000 maraka izdvoje za plaćanje lijekova… Trude se i da im nabave hranu, odjeću i higijenske potrepštine.. 

Sve to uspjevaju organizujući humanitarne akcije, a nerijetko im građani mogu pomoći i pozivanjem humanitarnih brojeva, kao što je to bio slučaj prošlog mjeseca. 

Najsrećnije se, kažu, osjećaju kada mogu nekome pomoći.. U tome im asistiraju humani pojedinci, a za pomoć se obraćaju i javnim institucijama i privatnim kompanijama… Zato su posebno srećni što im je pomoć iz kompanije Mozzart došla neočekivano. 

-Kroz akciju „Humanitarni tiket u podne“, uz pomoć poznatih ličnosti iz Srbije, uputili smo donacije velikom broju udruženja širom Republike Srpske, a tu plemenitu misiju ćemo nastaviti i u narednom periodu- kaže Marija Ranilović, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Mozzart. 

Svi koji žele da pomognu članovima Udruženja „Ruka pomirenja“ donacije mogu da uplate na žiro račun 1610450070530095 u Rajfajzen banci. 

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nada

12.04.2022 05:45

Igre na sreću su privredna grana u RS. Tuga. I tolika reklama. Još tužnije. A žito, ulje, šećer i dalje uvozimo. O sebi smo sve kazali.

ODGOVORITE