Станић упозорио на злоупотребу виталног интереса

"Сваки витални интерес који је штетан по Републику Српску СДС ће подржати, али у злоупотреби института заштите виталног интереса нећемо да учествујемо", казао је Станић.

Република Српска 11.04.2022 | 14:07
Станић упозорио на злоупотребу виталног интереса

шеф Клуба посланика СДС у Народној скупштини Републике Српске Миладин Станић рекао је данас у НСРС да се највише законодавно тијело злоупотребљава ради дневно-политичких потреба појединаца.

Он је указао и на чињеницу да се одлуке и закључци посебних сједница углавном не проводе, илуструјући то примјером са посљедње сједнице скупштинског колегија, када је договорено да НСРС према Парламенту БиХ упути захтјев о укидању акциза на гориво. "То смо договорили на колегију и то се није нашло на дневном реду ове скупштине", казао је Станић.

Станић је рекао да СДС неће подржати Доикове виталне интересе, јер их злоупотребљава.

Он је објацнио да школство не може напредовати са страначки обојеним кадровима.

- Такав принцип нам је довео професоре математике и физике са универзитета у Брчком у наставу. То што СНСД-а тражи за свако радно мјесто чланску књижици СНСД-а ће убити наше школаство, истакао је Станић.
 
„У мом Прњавору у Основној школи Бранко Ћопић дјевојка која има 9.8 просјек оцјена зато што није у СНСД-у губи посао а на њено мјесто долази неко ко има много мањи просјек. Дјевојка која је била ученик генерације у средњој школи па студент генерације на факултету не може да задржи радно мјесто јер није члан СНСД-а“, поручио је Станић. 

Он каже да је 2018. управо СНСД подржао да се изврши испитивање висине знања одређених генерација у основном школству према методологији Програма  за међународну процјену достигнућа знања ученика или ПИСА за који данас сматрају да је споран. 

„Босна и Херцеговина се према ПИСА методологији нашла на 62. мјесту од 89 земаља у којима се испитивање проводило.  Дјеца из Босне и Херцеговине су из све три тестиране области у посјеку три године школовња иза својих вршњака у развијеним земљама. Ти подаци су поражавајући. Да ли ви можда тражите на овом питању заштиту виталног интереса да бисте сакрили право стање у нашем школству. Наше основно образовање је онакво какво странке на власти мисле да треба да буде“, образложио је Станић.  

Станић је подјсетио како је са скупштинске говорнице Додик пријетио да ће отпустити његову (Станићеву) жену са мјеста директора основне школе. 

„Чак је и Додик једном рекао мени_ „Жена ти је директор, хоћеш да је смијеним“. Ево смијенили сте па шта? Смјенили сте је а нисте имали никакав други разлог осим страначке обојености. То довољно говори о Вама и Вашој бризи за школство“, закључио је Станић и рекао да не може подржати Додикове захтјеве.

Сваки витални интерес који је штетан по Републику Српску СДС ће подржати, али у злоупотреби института заштите виталног интереса нећемо да учествујемо", казао је Станић.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јое

11.04.2022 13:07

Он девалвира витални национални интерес како што је девалвирао и институт референдума,ускоро неће смјети поменути витални интерес,као што више не смије поменути референдум. Будала! Он је вођен само својим личним интересима,а ми смо му "залог".

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.04.2022 13:37

Бурле ако нема лични интереса све стоји без његови нови афера у РС.

Name

Зна се

11.04.2022 13:41

Види народ ста они све раде. Све су зиви злоупотријебили . Дусицин говор у скупстини је теска демагогија. Бирао је народ из Зворника а никад није ријец проговорила о корупцији у Зворнику а у републици да бе прицам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

11.04.2022 13:45

Сви из опозиције не требају висе да насједају на Додикове "замке" и не требају ниуцему да га висе подрзавају!, а када га се ријесе бит це довољно времена да се све договори (пријје тога мора додик, цвијановицка и остали да одговарају за све и да врате народу све покрадено).

ОДГОВОРИТЕ