Додикови витални интереси на посебној сједници скупштине

Народна скупштина Републике Српске одржаће сутра посебну сједницу коју је затражио српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик због одлука Предсједништва БиХ усвојених без консензуса.

Република Српска 10.04.2022 | 17:28
Додикови витални интереси на посебној сједници скупштине

Додик је раније затражио посебну сједницу Народне скупштине поводом одлука Предсједништва БиХ, усвојених без консензуса, које је прогласио веома штетним по виталне интересе Српске.

Веома штетном по виталне интересе Српске Додик је прогласио одлуку о одобравању закључивања меморандума о разумијевању између Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ и ОЕБС-а у БиХ.

Додик је навео да је веома штетна по виталне интересе Српске и одлука о одобравању закључивања меморандума о разумијевању у вези са изборном сарадњом између ЦИК-а БиХ и Државне изборне канцеларије Мађарске.

Он је као веома штетну по виталне интересе Републике Српске прогласио одлуку о одобравању закључивања споразума о учешћу БиХ у међународном истраживању о учењу и подучавању, као и одлуку о одобравању закључивања споразума о учешћу БиХ у међународном истраживању трендова у знању математике и природних наука.

Сједница је заказана у 12.00 часова.

(БН/Срна) 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

ЗИКАЗ

10.04.2022 15:53

Ја мислим да је опозиција крива за све:лосу привреду, пољопривреду, здравство, образовање, безбједност, културу, спорт. Опзиција је крива и за смрт:Дјуровица, Драгицевица,Круница , Басица и свих 10 страдслих у УКЦ у БЛ, .. Опзиција је крива и сто је опозиција. Мало се пљује по опозицији, требало би висе и зесце. Јављају да је опозиција крова и за синосњу олују, поцупана стабла и дигнуте кровове. Опозиција је крива и за високе цијене и акцизе и ПДВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

11.04.2022 00:09

Он је дефинитивно постао опозиција сам себи. До подне једно, поподне друго, па сутра каже како није рекао ни ово, ни оно.

Name

Деко

10.04.2022 16:07

Шта ће бурле када остане без власти и своје приватне РС, треба то доживјети и право прославити у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

10.04.2022 17:17

Ста цес прицати кад буде неко други после Додика када га буду прегласавала остала два председника.Овде се неради о Додику ради се о прегласавању сто је недопустиво у БиХ и тако је поцео рат .Али невидис ниста од превелике мрзње према Додику али теби је проблем у Додику а добра су ти два муслиманска председника

Name

Ре

10.04.2022 19:18

Гори од рудоње немозе да буде. Он је лазов,клептоман и издајник.

Name

Квргоња

10.04.2022 19:45

ОВО ЈЕ ПРИВАТНА ДРЗАВА БЕЗ СУВЛАСНИКА СВЕ ЈЕ ДИНАСТИЈЕ ДОДИКА САМО НАРОД НИЈЕ НИЦИ ,,ТАКО И ТРЕБА ОВЦЕ И ЈЕСУ ДА СЕ СИСАЈУ СВАКЕ ЦЕТИРИ ГОДИНЕ..И ТО ПРЕД ЗИМУ..

Name

Ре Дејан

11.04.2022 06:51

Проблем није ни Додик, ни друга два цлана предсједниства, вец "људи" као ти. У предјседниству је прегласавање немогуце јер сваки цлан мозе да улози вето на било коју одлуку. То сто ти "мислис" да је тако и да те Милроад тамо брани, то је највеци проблем насег друства. Какав болид морас бити да критику на рад политицког представника тумацис као мрзњу? Док је таквих као ти, ни тридесет "муслиманских предсједника" не би нам могли нанијети вецу стету. Ко нас је клео није дангубио...

Name

Нострадамус

11.04.2022 14:12

Ре Дејан.Управо тако ово није никакво прегласавање јер Додик је на све то пристао,а свој прљав вес сада пере у Народној Скупстини.Када то народ и опозиција схвате тек онда моземо реци Мозе бити боље.

Name

Тата

10.04.2022 16:07

Ово је безвезе. Нај стетни по витални интерес је Миле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле воли Диско

10.04.2022 16:20

Милокрад нас бас вуце за нос, ха, ха..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Докле

10.04.2022 18:58

Сце иста Додикива прица, замqзује нам оци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрекавац

11.04.2022 00:26

Како да буде консензуса, кад магарац никад није на радном мјесту?! Да се не прича о читању материјала за неку одлуку! Једино што зна је да сједне за онај тродјелни асталић, поклопи укључен лаптоп с отвореним материјалима за читање и након сликања устане и оде. Витални интереси се потежу у Сарајеву, а не у тзв. СНСД-у. Али, шта вриједи међеду причати, кад појма нема ни какав је механизам покретања виталног националног интереса!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Виталија

11.04.2022 08:17

Витални национални интерес се не би требао овако безвезе повлачити, ради се о сфери образовања која јесте на ентитеском нивоу али су у питању међународне обавезе и ућчешће РС у међународним пројектима, управо је додик тај који је требао то искомуницирати са ентитетским министарством. Друго ако нам крену враћати мил за драго није добро јер и ми имамо захтјеве, аеродром требиње рецимо, трговска гора нпр.

ОДГОВОРИТЕ