Dodikovi vitalni interesi na posebnoj sjednici skupštine

Narodna skupština Republike Srpske održaće sutra posebnu sjednicu koju je zatražio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zbog odluka Predsjedništva BiH usvojenih bez konsenzusa.

Republika Srpska 10.04.2022 | 17:28
Dodikovi vitalni interesi na posebnoj sjednici skupštine

Dodik je ranije zatražio posebnu sjednicu Narodne skupštine povodom odluka Predsjedništva BiH, usvojenih bez konsenzusa, koje je proglasio veoma štetnim po vitalne interese Srpske.

Veoma štetnom po vitalne interese Srpske Dodik je proglasio odluku o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije /CIК/ BiH i OEBS-a u BiH.

Dodik je naveo da je veoma štetna po vitalne interese Srpske i odluka o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumijevanju u vezi sa izbornom saradnjom između CIК-a BiH i Državne izborne kancelarije Mađarske.

On je kao veoma štetnu po vitalne interese Republike Srpske proglasio odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju o učenju i podučavanju, kao i odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju trendova u znanju matematike i prirodnih nauka.

Sjednica je zakazana u 12.00 časova.

(BN/Srna) 

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

ZIKAZ

10.04.2022 15:53

Ja mislim da je opozicija kriva za sve:losu privredu, poljoprivredu, zdravstvo, obrazovanje, bezbjednost, kulturu, sport. Opzicija je kriva i za smrt:Djurovica, Dragicevica,Krunica , Basica i svih 10 stradslih u UKC u BL, .. Opzicija je kriva i sto je opozicija. Malo se pljuje po opoziciji, trebalo bi vise i zesce. Javljaju da je opozicija krova i za sinosnju oluju, pocupana stabla i dignute krovove. Opozicija je kriva i za visoke cijene i akcize i PDV.

ODGOVORITE
Name

Re:

11.04.2022 00:09

Он је дефинитивно постао опозиција сам себи. До подне једно, поподне друго, па сутра каже како није рекао ни ово, ни оно.

Name

Deko

10.04.2022 16:07

Šta će burle kada ostane bez vlasti i svoje privatne RS, treba to doživjeti i pravo proslaviti u RS.

ODGOVORITE
Name

Dejan

10.04.2022 17:17

Sta ces pricati kad bude neko drugi posle Dodika kada ga budu preglasavala ostala dva predsednika.Ovde se neradi o Dodiku radi se o preglasavanju sto je nedopustivo u BiH i tako je poceo rat .Ali nevidis nista od prevelike mrznje prema Dodiku ali tebi je problem u Dodiku a dobra su ti dva muslimanska predsednika

Name

Re

10.04.2022 19:18

Gori od rudonje nemoze da bude. On je lazov,kleptoman i izdajnik.

Name

Kvrgonja

10.04.2022 19:45

OVO JE PRIVATNA DRZAVA BEZ SUVLASNIKA SVE JE DINASTIJE DODIKA SAMO NAROD NIJE NICI ,,TAKO I TREBA OVCE I JESU DA SE SISAJU SVAKE CETIRI GODINE..I TO PRED ZIMU..

Name

Re Dejan

11.04.2022 06:51

Problem nije ni Dodik, ni druga dva clana predsjednistva, vec "ljudi" kao ti. U predjsednistvu je preglasavanje nemoguce jer svaki clan moze da ulozi veto na bilo koju odluku. To sto ti "mislis" da je tako i da te Milroad tamo brani, to je najveci problem naseg drustva. Kakav bolid moras biti da kritiku na rad politickog predstavnika tumacis kao mrznju? Dok je takvih kao ti, ni trideset "muslimanskih predsjednika" ne bi nam mogli nanijeti vecu stetu. Ko nas je kleo nije dangubio...

Name

Nostradamus

11.04.2022 14:12

Re Dejan.Upravo tako ovo nije nikakvo preglasavanje jer Dodik je na sve to pristao,a svoj prljav ves sada pere u Narodnoj Skupstini.Kada to narod i opozicija shvate tek onda mozemo reci Moze biti bolje.

Name

Tata

10.04.2022 16:07

Ovo je bezveze. Naj stetni po vitalni interes je Mile.

ODGOVORITE
Name

Mile voli Disko

10.04.2022 16:20

Milokrad nas bas vuce za nos, ha, ha..

ODGOVORITE
Name

Dokle

10.04.2022 18:58

Sce ista Dodikiva prica, zamqzuje nam oci.

ODGOVORITE
Name

Дрекавац

11.04.2022 00:26

Како да буде консензуса, кад магарац никад није на радном мјесту?! Да се не прича о читању материјала за неку одлуку! Једино што зна је да сједне за онај тродјелни асталић, поклопи укључен лаптоп с отвореним материјалима за читање и након сликања устане и оде. Витални интереси се потежу у Сарајеву, а не у тзв. СНСД-у. Али, шта вриједи међеду причати, кад појма нема ни какав је механизам покретања виталног националног интереса!

ODGOVORITE
Name

Vitalija

11.04.2022 08:17

Vitalni nacionalni interes se ne bi trebao ovako bezveze povlačiti, radi se o sferi obrazovanja koja jeste na entiteskom nivou ali su u pitanju međunarodne obaveze i ućčešće RS u međunarodnim projektima, upravo je dodik taj koji je trebao to iskomunicirati sa entitetskim ministarstvom. Drugo ako nam krenu vraćati mil za drago nije dobro jer i mi imamo zahtjeve, aerodrom trebinje recimo, trgovska gora npr.

ODGOVORITE