"СНСД малољетнике злоупотребљава у страначке сврхе"

Бањалука није једини примјер злоупотребе образовних институција у страначке сврхе, него се такве активности редовно одвијају и у другим градовима, попут Добоја – рекао је предсједник Савјета младих ПДП-а Стефан Гаврић. 

Република Српска 10.04.2022 | 10:22
"СНСД малољетнике злоупотребљава у страначке сврхе"

"Поражавајуће су информације које из дана у дан излазе у јавност, а у вези са журкама и наступима естрадних звијезда које у својим просторијама организује бањалучки СНСД. Поред тога што је упитно откуд новац којим плаћају организацију тако скупих концерата, још више забрињава чињеница да журке, на којима се точе велике количине алкохола, користе за врбовање малољетних лица, односно ученика средњих школа. Умјесто да се као странка која је на власти труди да кроз институције омогући што боље образовање овим младим људима, СНСД сву енергију и труд улаже у овакве активности. Бањалука није једини примјер злоупотребе образовних институција у страначке сврхе, него се такве активности редовно одвијају и у другим градовима, попут Добоја", рекао је предсједник Савјета младих ПДП-а Стефан Гаврић. 

Гаврић каже да је срамно то што су школе као јавне институције постале полигон за страначке активности. 

"Кадрови посјете предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић бањалучкој Гимназији који су искориштени за страначки спот СНСД-а само су један у низу примјера оваквог понашања", каже Гаврић и додаје:

"Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске, Денис Шулић, одржао је 30. марта предавање средњошколцима у Добоју, а све то је испратила свита функционереа добојског СНСД-а, предвођена Сањом Вулић и директорима неколико градских јавних установа, који су заузели прве редове на предавању и разговору са ученицима, без објашњења по којем основу су они ту присутни", рекао је Гаврић. 

Он додаје да ових дана добојски СНСД кроз још једну активност преузима улогу институција. 

"Активи жена и младих Градског одбора ове странке прикупљају новац за дјецу чије породице нису у могућности да им обезбиједе одлазак на излете и екскурзије. На тај начин покушавају купити наклоност дјеце и гласове њихових родитеља које је 20 година политике СНСД-а довело у тешку финансијску ситуацију. Срамно је да се тим бави једна странка, поготово ако је она на власти. Подршку и помоћ ученицима за одлазак на екскурзије и излете требају обезбиједити градске и републичке инстутиције чији је то и посао, а не да породице ученика морају чекати милостињу политичара који су најодговорнији за лоше финансијско стање у којем се налазе", истакао је Гаврић.

Гаврић због, како је навео,  свега чему свједочимо у посљедње вријеме позива институције да почну радити свој посао на добробит свих ученика, а политичаре и страначке функционере да школе и ђаке не злоупотревљавају за своју и корист своје странке. 

(БН)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Www

10.04.2022 08:41

Колико дају пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

10.04.2022 09:03

Коме це јадни денис сулуц дрзати предавања? Јесмо дотакли дно. Сања вулиц и денис сулиц.

Name

Кондор

10.04.2022 09:03

ДОБОЈ НЕКАД ОНАКО ЛИЈЕП ГРАДИЦ А САД СТА УРАДИСЕ ОД ЊЕГА ОВА САЊА И ОВАЈ РАСПОП ,,О БОЗЕ УНИСТИСЕ ДОБОЈ ДОДИК ОБЕЦАО БОЛНИЦУ КОЈУ НИКАД НЕЦЕ НАПРАВИТИ.НАРОД У ЗАБЛУДИ..

Name

И ЈА БОРАЦ

10.04.2022 09:45

Млади чланови СНСД у мом граду: млади, набилдани, дрчни, тврдоглави, имају дипломе, не знају таблицу множења, имају посао неце да раде јер не знају ниста ни радити а странка им није рекла да ће нешто радити, није баш ништа знају бити чланови бирачког одбора - посао украсти гласове па други нек броје и уштимавају, не знају набројати главне градове држава Европе осим Москве. Када их сретнес упитас за оца и мајку онда виде да се познајете па гледају негдје преко тебе да им не видиш зјенице и казу добро добро су. Ма исти Вулићка, Кабић, Врховац, Мазалица..

Name

Симо

10.04.2022 10:18

Купују нам дјецу за сићу, жалосно

Name

боба

10.04.2022 11:04

мисле да све могу купити парама,а народ и не зна ста се десава. да не би тривицеве која је показала ста раде у бл и овог момка који прица у добоју ни ово се не би знало

Name

Приједор

10.04.2022 15:25

И нама је Мила обецао болницу, а ми смо кретени ни ову сто имамо нецемо да је оперемо. Довољно би било 30 кг детердзента и да сила. Али су цистацице сестре, тетке, куме и други род па им се не сме наредити. Јавор има сусрете са ловцима, риболовцима, косаркасима, сликарима, тамбурасима, и децом из вртица. Хаха. Кабиц сади цвеце по парковима. А Милаковици и Врховац граде ли граде. Нема висе зоне са споменцким комплексом. И Младју це да смакну само да би поставили неку зграду. Хаха. Народ то све види али нема коме да казе.

Name

Коста

10.04.2022 08:48

Мора се мало искварит омладина да буде како прилици кад ступе у снсд.Не требају њима цестити и постени да ометају рад странке у мрацним условима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саднабарев

10.04.2022 08:49

А руководства свих поменутих институција које би требале реаговати чине чланови странака на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан М

10.04.2022 08:51

Кад видите кога снсд поставља за директоре школа, све вам је јасно. У Бијељини је још и горе стање. Некад су наставници и професори били школовани, писмени, стручни, а сада, ништа од набројаног. Знам најмање 10 професора који рада а недавно су исте те средње школе завршили са довољним или једва добрим успјехом. Купљен факултет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.04.2022 10:28

Тек да видис у дому здравља.

Name

Зло

10.04.2022 10:17

СНСД је зло које нам и дјецу напада, све си у праву Стефане

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

10.04.2022 10:38

Ужас, у Гимназији Бања Лука подијлили карте за концерт неке старлете Милице Павловић. Концрт у кругу бившег Чајевца. Тужно шта се сервира омладинии у „ елитној „ школи. Пали смо као друштво ниско.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добојка

10.04.2022 11:02

Добој је одавно гори од Бања Луке. Среца има јос оваквих као овај момак Гавриц који се боре и смију успротивити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

10.04.2022 11:06

Истина и у просторијама градског одбора СНСД-а у БЛ у кругу Чајевца одмах уз споменик палим борцима радницима "Чајевца" је легло бахатости и кича!!Чак је и на спрату направљена концертна дворана да се ухљеби могу опустити,викендом морају све кураве из зграде Владе и УКЦ-а доћи,а сад су кренули и малољетнике завлачити и злоупотребљавати!!Врхунац дебилизма и бахатлука!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

10.04.2022 11:26

И старољетнике,медицинаре, поштаре, полицајце, шумаре, општинаре, електричаре, порезнике, царинике,привреднике, мафију, бајкере и борце

ОДГОВОРИТЕ