"SNSD maloljetnike zloupotrebljava u stranačke svrhe"

Banjaluka nije jedini primjer zloupotrebe obrazovnih institucija u stranačke svrhe, nego se takve aktivnosti redovno odvijaju i u drugim gradovima, poput Doboja – rekao je predsjednik Savjeta mladih PDP-a Stefan Gavrić. 

Republika Srpska 10.04.2022 | 10:22
"SNSD maloljetnike zloupotrebljava u stranačke svrhe"

"Poražavajuće su informacije koje iz dana u dan izlaze u javnost, a u vezi sa žurkama i nastupima estradnih zvijezda koje u svojim prostorijama organizuje banjalučki SNSD. Pored toga što je upitno otkud novac kojim plaćaju organizaciju tako skupih koncerata, još više zabrinjava činjenica da žurke, na kojima se toče velike količine alkohola, koriste za vrbovanje maloljetnih lica, odnosno učenika srednjih škola. Umjesto da se kao stranka koja je na vlasti trudi da kroz institucije omogući što bolje obrazovanje ovim mladim ljudima, SNSD svu energiju i trud ulaže u ovakve aktivnosti. Banjaluka nije jedini primjer zloupotrebe obrazovnih institucija u stranačke svrhe, nego se takve aktivnosti redovno odvijaju i u drugim gradovima, poput Doboja", rekao je predsjednik Savjeta mladih PDP-a Stefan Gavrić. 

Gavrić kaže da je sramno to što su škole kao javne institucije postale poligon za stranačke aktivnosti. 

"Кadrovi posjete predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović banjalučkoj Gimnaziji koji su iskorišteni za stranački spot SNSD-a samo su jedan u nizu primjera ovakvog ponašanja", kaže Gavrić i dodaje:

"Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Denis Šulić, održao je 30. marta predavanje srednjoškolcima u Doboju, a sve to je ispratila svita funkcionerea dobojskog SNSD-a, predvođena Sanjom Vulić i direktorima nekoliko gradskih javnih ustanova, koji su zauzeli prve redove na predavanju i razgovoru sa učenicima, bez objašnjenja po kojem osnovu su oni tu prisutni", rekao je Gavrić. 

On dodaje da ovih dana dobojski SNSD kroz još jednu aktivnost preuzima ulogu institucija. 

"Aktivi žena i mladih Gradskog odbora ove stranke prikupljaju novac za djecu čije porodice nisu u mogućnosti da im obezbijede odlazak na izlete i ekskurzije. Na taj način pokušavaju kupiti naklonost djece i glasove njihovih roditelja koje je 20 godina politike SNSD-a dovelo u tešku finansijsku situaciju. Sramno je da se tim bavi jedna stranka, pogotovo ako je ona na vlasti. Podršku i pomoć učenicima za odlazak na ekskurzije i izlete trebaju obezbijediti gradske i republičke instuticije čiji je to i posao, a ne da porodice učenika moraju čekati milostinju političara koji su najodgovorniji za loše finansijsko stanje u kojem se nalaze", istakao je Gavrić.

Gavrić zbog, kako je naveo,  svega čemu svjedočimo u posljednje vrijeme poziva institucije da počnu raditi svoj posao na dobrobit svih učenika, a političare i stranačke funkcionere da škole i đake ne zloupotrevljavaju za svoju i korist svoje stranke. 

(BN)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Www

10.04.2022 08:41

Koliko daju para.

ODGOVORITE
Name

Borac

10.04.2022 09:03

Kome ce jadni denis suluc drzati predavanja? Jesmo dotakli dno. Sanja vulic i denis sulic.

Name

Kondor

10.04.2022 09:03

DOBOJ NEKAD ONAKO LIJEP GRADIC A SAD STA URADISE OD NJEGA OVA SANJA I OVAJ RASPOP ,,O BOZE UNISTISE DOBOJ DODIK OBECAO BOLNICU KOJU NIKAD NECE NAPRAVITI.NAROD U ZABLUDI..

Name

I JA BORAC

10.04.2022 09:45

Mladi članovi SNSD u mom gradu: mladi, nabildani, drčni, tvrdoglavi, imaju diplome, ne znaju tablicu množenja, imaju posao nece da rade jer ne znaju nista ni raditi a stranka im nije rekla da će nešto raditi, nije baš ništa znaju biti članovi biračkog odbora - posao ukrasti glasove pa drugi nek broje i uštimavaju, ne znaju nabrojati glavne gradove država Evrope osim Moskve. Kada ih sretnes upitas za oca i majku onda vide da se poznajete pa gledaju negdje preko tebe da im ne vidiš zjenice i kazu dobro dobro su. Ma isti Vulićka, Kabić, Vrhovac, Mazalica..

Name

Simo

10.04.2022 10:18

Kupuju nam djecu za siću, žalosno

Name

boba

10.04.2022 11:04

misle da sve mogu kupiti parama,a narod i ne zna sta se desava. da ne bi triviceve koja je pokazala sta rade u bl i ovog momka koji prica u doboju ni ovo se ne bi znalo

Name

Prijedor

10.04.2022 15:25

I nama je Mila obecao bolnicu, a mi smo kreteni ni ovu sto imamo necemo da je operemo. Dovoljno bi bilo 30 kg deterdzenta i da sila. Ali su cistacice sestre, tetke, kume i drugi rod pa im se ne sme narediti. Javor ima susrete sa lovcima, ribolovcima, kosarkasima, slikarima, tamburasima, i decom iz vrtica. Haha. Kabic sadi cvece po parkovima. A Milakovici i Vrhovac grade li grade. Nema vise zone sa spomenckim kompleksom. I Mladju ce da smaknu samo da bi postavili neku zgradu. Haha. Narod to sve vidi ali nema kome da kaze.

Name

Kosta

10.04.2022 08:48

Mora se malo iskvarit omladina da bude kako prilici kad stupe u snsd.Ne trebaju njima cestiti i posteni da ometaju rad stranke u mracnim uslovima

ODGOVORITE
Name

Sadnabarev

10.04.2022 08:49

A rukovodstva svih pomenutih institucija koje bi trebale reagovati čine članovi stranaka na vlasti.

ODGOVORITE
Name

Goran M

10.04.2022 08:51

Kad vidite koga snsd postavlja za direktore škola, sve vam je jasno. U Bijeljini je još i gore stanje. Nekad su nastavnici i profesori bili školovani, pismeni, stručni, a sada, ništa od nabrojanog. Znam najmanje 10 profesora koji rada a nedavno su iste te srednje škole završili sa dovoljnim ili jedva dobrim uspjehom. Kupljen fakultet.

ODGOVORITE
Name

Re

10.04.2022 10:28

Tek da vidis u domu zdravlja.

Name

Zlo

10.04.2022 10:17

SNSD je zlo koje nam i djecu napada, sve si u pravu Stefane

ODGOVORITE
Name

Vuk

10.04.2022 10:38

Užas, u Gimnaziji Banja Luka podijlili karte za koncert neke starlete Milice Pavlović. Koncrt u krugu bivšeg Čajevca. Tužno šta se servira omladinii u „ elitnoj „ školi. Pali smo kao društvo nisko.

ODGOVORITE
Name

Dobojka

10.04.2022 11:02

Doboj je odavno gori od Banja Luke. Sreca ima jos ovakvih kao ovaj momak Gavric koji se bore i smiju usprotiviti

ODGOVORITE
Name

Krajišnik

10.04.2022 11:06

Istina i u prostorijama gradskog odbora SNSD-a u BL u krugu Čajevca odmah uz spomenik palim borcima radnicima "Čajevca" je leglo bahatosti i kiča!!Čak je i na spratu napravljena koncertna dvorana da se uhljebi mogu opustiti,vikendom moraju sve kurave iz zgrade Vlade i UKC-a doći,a sad su krenuli i maloljetnike zavlačiti i zloupotrebljavati!!Vrhunac debilizma i bahatluka!!

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

10.04.2022 11:26

I staroljetnike,medicinare, poštare, policajce, šumare, opštinare, električare, poreznike, carinike,privrednike, mafiju, bajkere i borce

ODGOVORITE