Представљен роман "Сужањ" Лидије Жарић

У Центру за културу у Вукосављу представљен је роман "Сужањ", аутора Лидије Жарић из Добоја, о страдању богате српске породице, написан на основу истинитих догађаја.

Република Српска 09.04.2022 | 11:45
Представљен роман "Сужањ" Лидије Жарић

Аутор романа, новинар и директор Центра за културу Добој Лидија Жарић рекла је да је роман објавила Народна библиотека у Добоју 2019. године и до сада је представљен у неколико градова у Републици Српској и Србији.

- Књига говори о животу главне јунакиње Бојане Мартић, о њеном и страдању српске, богате породице у мјесту Кожухе на Требави у току и након Другог свјетског рата - рекла је Жарићева.

Она је синоћ навела да је главни лик романа жена која са породицом, због идеолошких разлика и подјела, 1941. године на Требави пролази голготу.

- Њен вјереник комуниста стријељан је прве године рата, а отац и брат припадници четничког покрета погубљени су 1945. године - рекла је Жарићева.

Рецензију је написала професор српског језика и књижевности из Добоја Славица Гостимировић.

Директор Центра за културу Вукосавље Срђан Трипић рекао је да је представљање романа "Сужањ" прва промоција књижевног дјела у овој, прије три године отвореној установи.

Промоцији је присуствовао и начелник општине Борислав Ракић, уз чију подршку је одржано књижевно вече.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар