Родитељи траже заштиту од Владе и премијера Српске

Родитељи ученика ОШ „Стеван Немања“ Горњи Драгаљевац обратили су се Влади Републике Српске и лично предсједнику Владе Радовану Вишковићу, као и широј јавности да у складу са својим законским могућностима зауставе незаконито поступање директора ове основне школе.

Република Српска 08.04.2022 | 16:11
Родитељи траже заштиту од Владе и премијера Српске

Родитељи ученика ОШ „Стеван Немања“ Горњи Драгаљевац обратили су се Влади Републике Српске и лично предсједнику Владе Радовану Вишковићу, као и широј јавности да у складу са својим законским могућностима зауставе незаконито поступање директора ове основне школе.

У саопштењу се наводи да је директор Перић у претходних неколико мјесеци у потпуности приватизовао основну школу у Горњем Драгаљевцу, кршећи све људске и законске норме, намећући самовољу и личну осионост према свакоме ко се са њим не слаже или за кога сматра да долази из супротног политичког табора.

Наводе да је наведно поступање испољавао не само према родитељима, него и према запосленима као и на самим ученицима ове основне школе.

"Ми, забринути родитељи смо се више пута обраћали надлежним органима са захтјевом да се исправе незаконитости почињене од стране поменутог директора, као и упућивали петицију надлежном министартсву за његову смјену на коју није одговорено. Исти је случај и са обавјештењем Просвјетне инспекције Републичке управе за инспекцијске послове у вези са именовањем савјета родитеља и утврђених незаконитости у самом поступку, које су игнорисане и гдје је поново савјет родитеља именован супротно закону", каже се у саопштењу.

На крају саопштења наводе да су, узимајући све наведено у обзир, принуђени да заштиту својих права траже на овај начин, захтјевајући да Влада РС и предсједник Вишковић путем надлежног министарства заштитите права ученика и родитеља ОШ „Стеван Немања“ Горњи Драгаљевац у Бијељини.

(БН)                                                                                                                                                      

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

ПП

08.04.2022 14:32

Ја родитеља и бруке! Када институције не реагују узмите ствар у своје руке и то секташко го.но доведите у ред. Очигледно да нема друге!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уцитељица

09.04.2022 06:37

Дзаба све када је образовни систем пропао!

Name

Мирослав

08.04.2022 14:44

Директора лепо дрзава разреси директовања и умири неугодан боравак деци у сколи. Где су они стари вредни, радни и добри уцитељи, до којих су имали постовање деца и родитељи. На Педагоске факултете углавном иду они сто се не упису на друге факултете, цас изузетцима. Сада могу и фризери се уписати на Педагоски факс. Некад си исао у уцитељску сколу, па на вису, па на високу, дакле 6 или 8 година образовања за тако захтеван, лепи и племенити посао. Казу да су друга времена, не људи су постали другацији. Радити са децом, мозе само онај ко воли свој посао. Морам се сетити оних сто су волели свој посао, Јована, Коса, Милица, списак би био дуг, сецање на уцитеље, наствавнике и професоре је предивно, они су то заслузили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крушко

08.04.2022 14:51

Е јесу нашли од кога ће тражити... Све су то иста... крива дрва...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

08.04.2022 16:48

Стари добри уцитељи сад трпе тортуру ових младих директора цланова СНСД који су код тих истих квалитетних просвјетних радника исли на поправне и једва заврсили сколе, и без икакве струцне способности и имало срама сад су директори.

Name

Нострадамус

08.04.2022 14:54

А у коме је он политицком табору нисте написали. Али не треба ни писати када се зна да код нас је то нормално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

знајте

08.04.2022 15:06

вец су поцели врсити притиске на родитеље да гласају за владајуце ,али родитељи памет у главу ,вук длаку мијења али цуд никада

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОДИГОВА СКОЛА

08.04.2022 15:20

КОЈИ СУ ТО БОЛЕСНИЦИ И ФУКАРЕ.. ЈАДНА ЈЕ ТА ЗЕМЉА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

08.04.2022 16:54

У Приједору у скоро свим сколама је такав кадар. Директорка насе сколе Бранко Цопиц запослила неколико својих родјака, наставница сваких мало задатке уради погресно, зовемо друге родитеље сумњамо да је дијете погресно преписало медјутим код свих исто. Знаци за невјерицу кога доводе на радна мјеста а отпустају способне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

08.04.2022 18:05

Ма ста га имате тузакати ухватите дзукелу и "поприцајте с њим"муски.Није то ниција цацевина па да мозе радити ста хоце

Name

Не браним

09.04.2022 13:01

Лалу али мислим да је у доста ствари у праву. Примјер: Наставници касне на посао, за вријеме наставе испијају кафе, коцкају..., ђаци излазе и улазе на час кад им се ћефне, причају на настави, родитељи нападају наставнике уколико им дијете добије слабију оцјену (жалосно али 30% дјеце не зна таблицу множења и дијељења), школска дворишта су била прилично запуштена...примјера има доста. Волио бих да се јави неки од наставника из ОШ ,,Стефан Немања" па да ме демантују, посебно ови прозвани а препознат ће се сами. Лало је ипак увео мало реда и дисциплине е сад што је у СНСД, то је његова ствар.

ОДГОВОРИТЕ