Roditelji traže zaštitu od Vlade i premijera Srpske

Roditelji učenika OŠ „Stevan Nemanja“ Gornji Dragaljevac obratili su se Vladi Republike Srpske i lično predsjedniku Vlade Radovanu Viškoviću, kao i široj javnosti da u skladu sa svojim zakonskim mogućnostima zaustave nezakonito postupanje direktora ove osnovne škole.

Republika Srpska 08.04.2022 | 16:11
Roditelji traže zaštitu od Vlade i premijera Srpske

Roditelji učenika OŠ „Stevan Nemanja“ Gornji Dragaljevac obratili su se Vladi Republike Srpske i lično predsjedniku Vlade Radovanu Viškoviću, kao i široj javnosti da u skladu sa svojim zakonskim mogućnostima zaustave nezakonito postupanje direktora ove osnovne škole.

U saopštenju se navodi da je direktor Perić u prethodnih nekoliko mjeseci u potpunosti privatizovao osnovnu školu u Gornjem Dragaljevcu, kršeći sve ljudske i zakonske norme, namećući samovolju i ličnu osionost prema svakome ko se sa njim ne slaže ili za koga smatra da dolazi iz suprotnog političkog tabora.

Navode da je navedno postupanje ispoljavao ne samo prema roditeljima, nego i prema zaposlenima kao i na samim učenicima ove osnovne škole.

"Mi, zabrinuti roditelji smo se više puta obraćali nadležnim organima sa zahtjevom da se isprave nezakonitosti počinjene od strane pomenutog direktora, kao i upućivali peticiju nadležnom ministartsvu za njegovu smjenu na koju nije odgovoreno. Isti je slučaj i sa obavještenjem Prosvjetne inspekcije Republičke uprave za inspekcijske poslove u vezi sa imenovanjem savjeta roditelja i utvrđenih nezakonitosti u samom postupku, koje su ignorisane i gdje je ponovo savjet roditelja imenovan suprotno zakonu", kaže se u saopštenju.

Na kraju saopštenja navode da su, uzimajući sve navedeno u obzir, prinuđeni da zaštitu svojih prava traže na ovaj način, zahtjevajući da Vlada RS i predsjednik Višković putem nadležnog ministarstva zaštitite prava učenika i roditelja OŠ „Stevan Nemanja“ Gornji Dragaljevac u Bijeljini.

(BN)                                                                                                                                                      

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

PP

08.04.2022 14:32

Ja roditelja i bruke! Kada institucije ne reaguju uzmite stvar u svoje ruke i to sektaško go.no dovedite u red. Očigledno da nema druge!?

ODGOVORITE
Name

Uciteljica

09.04.2022 06:37

Dzaba sve kada je obrazovni sistem propao!

Name

Miroslav

08.04.2022 14:44

Direktora lepo drzava razresi direktovanja i umiri neugodan boravak deci u skoli. Gde su oni stari vredni, radni i dobri ucitelji, do kojih su imali postovanje deca i roditelji. Na Pedagoske fakultete uglavnom idu oni sto se ne upisu na druge fakultete, cas izuzetcima. Sada mogu i frizeri se upisati na Pedagoski faks. Nekad si isao u uciteljsku skolu, pa na visu, pa na visoku, dakle 6 ili 8 godina obrazovanja za tako zahtevan, lepi i plemeniti posao. Kazu da su druga vremena, ne ljudi su postali drugaciji. Raditi sa decom, moze samo onaj ko voli svoj posao. Moram se setiti onih sto su voleli svoj posao, Jovana, Kosa, Milica, spisak bi bio dug, secanje na ucitelje, nastvavnike i profesore je predivno, oni su to zasluzili.

ODGOVORITE
Name

Kruško

08.04.2022 14:51

E jesu našli od koga će tražiti... Sve su to ista... kriva drva...

ODGOVORITE
Name

Bole

08.04.2022 16:48

Stari dobri ucitelji sad trpe torturu ovih mladih direktora clanova SNSD koji su kod tih istih kvalitetnih prosvjetnih radnika isli na popravne i jedva zavrsili skole, i bez ikakve strucne sposobnosti i imalo srama sad su direktori.

Name

Nostradamus

08.04.2022 14:54

A u kome je on politickom taboru niste napisali. Ali ne treba ni pisati kada se zna da kod nas je to normalno.

ODGOVORITE
Name

znajte

08.04.2022 15:06

vec su poceli vrsiti pritiske na roditelje da glasaju za vladajuce ,ali roditelji pamet u glavu ,vuk dlaku mijenja ali cud nikada

ODGOVORITE
Name

DODIGOVA SKOLA

08.04.2022 15:20

KOJI SU TO BOLESNICI I FUKARE.. JADNA JE TA ZEMLJA

ODGOVORITE
Name

Mila

08.04.2022 16:54

U Prijedoru u skoro svim skolama je takav kadar. Direktorka nase skole Branko Copic zaposlila nekoliko svojih rodjaka, nastavnica svakih malo zadatke uradi pogresno, zovemo druge roditelje sumnjamo da je dijete pogresno prepisalo medjutim kod svih isto. Znaci za nevjericu koga dovode na radna mjesta a otpustaju sposobne.

ODGOVORITE
Name

Tatar

08.04.2022 18:05

Ma sta ga imate tuzakati uhvatite dzukelu i "popricajte s njim"muski.Nije to nicija cacevina pa da moze raditi sta hoce

Name

Ne branim

09.04.2022 13:01

Lalu ali mislim da je u dosta stvari u pravu. Primjer: Nastavnici kasne na posao, za vrijeme nastave ispijaju kafe, kockaju..., đaci izlaze i ulaze na čas kad im se ćefne, pričaju na nastavi, roditelji napadaju nastavnike ukoliko im dijete dobije slabiju ocjenu (žalosno ali 30% djece ne zna tablicu množenja i dijeljenja), školska dvorišta su bila prilično zapuštena...primjera ima dosta. Volio bih da se javi neki od nastavnika iz OŠ ,,Stefan Nemanja" pa da me demantuju, posebno ovi prozvani a prepoznat će se sami. Lalo je ipak uveo malo reda i discipline e sad što je u SNSD, to je njegova stvar.

ODGOVORITE