Бореновић и Марфи: Избори морају бити одржани!

Предсједник Партије демократског прогреса, Бранислав Бореновић, током данашњег састанка са амбасадором САД у БиХ, Мајком Марфијем, је истакао да је дејтонски оквир, двоентитетско уређење и конститутивност народа једина реалност у БиХ коју морају сви да прихвате.

Република Српска 08.04.2022 | 12:17
Бореновић и Марфи: Избори морају бити одржани!

Бореновић и Марфи су разговарали о политичким и економским темама, као и другим актуелним изазовима, саопштено је из ПДП-а.

Предсједник ПДП је рекао да је потребно радити на смањивању политичких тензија, а не распиривању, чему свједочимо претходних година.

– Нажалост, три владјуће политичке странке на бази криза, конфликта, али и трошења јавних ресурса, покушавају сачувати своје политичке позиције и уграбити још један мандат на власти. Очигледо је да власти не занима економија, развој, стабилност, али ни положај грађана – поручио је Бореновић.

Он је истакао да је, уз политичку вољу, могуће постићи да ово буде сигурна, просперитетна и стабилна земља.

– Зато императив број један будуће власти мора бити борба и нулта стопа толеранције на корупцију, која је изразито заступљена у свим сферама, а која изједа ово друштво – нагласио је Бореновић.

Говорећи о општим изборима, Бореновић је рекао да не смију постојати изговори за неодржавање или пролонгирање избора, него да грађани треба да 2. октобра, како је предвиђено, изразе своју вољу на биралиштима.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Подрска

08.04.2022 11:17

За ПДП и Бореновица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

08.04.2022 22:24

ПДП, СДС и остали... ако сте опозиција понасајте се тако. Предлозите конкретна рјесења, поведите народ на улице. Доста је народу висе васег састанцења са Додиком и страним амбасадама.

Name

Билецанин

08.04.2022 11:45

Бореновићу искрено реĉено најбољи си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја мислим

08.04.2022 12:19

Да не постоји земља на свијету гдје се питају нешто о унутрашњој политици Амбасадори страних земаља. Која земља то себи допушта осим Балканских деспотија. БиХ,Србија,Црна Гора,с. Македонија ,Албанија. Зашто је тако? Па зато што се на Балкану партије ку’че и мисле да су богови па не састају се рецимо Бореновић/Додик или Ђокић/Шаровић или Селак/Додик. Јок, то нипошто јер гдје ћеш то? Немамо ми исти народ и не смијемо сјести заједно. Биједа од политике, зло од партијашења. Сви иду на ноге којекаквим помоћницима помоћника или замјеника рађе него свом брату из друге партије. Опаметите се ви Додикови немате ви свој народ нити га имају ови из опозиције. Мало нас је да се оволико дијелимо дођите се памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даyтон

08.04.2022 12:46

Како год И шта год неко мислио, Даyтон је тренутно једино рјешење за БиХ. Морамо се међусобно уважавати, поштовати патње других које су биле евидентне и гледати у будућност. Са тројцем Додик, Изетбеговић и Човић, али и са Комшићем, будућности нема. Они су сви повезани, овамо се као нападају, а овакво стање им савршено одговара. Промјене, са новим људима и енергијом, нам хитно требају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станко

08.04.2022 15:19

И Марфи је добар цовјек.Легенда од цовјека...Само промјене хоцемо,на боље и да нам на власт додју постени и цестити

ОДГОВОРИТЕ