Borenović i Marfi: Izbori moraju biti održani!

Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović, tokom današnjeg sastanka sa ambasadorom SAD u BiH, Majkom Marfijem, je istakao da je dejtonski okvir, dvoentitetsko uređenje i konstitutivnost naroda jedina realnost u BiH koju moraju svi da prihvate.

Republika Srpska 08.04.2022 | 12:17
Borenović i Marfi: Izbori moraju biti održani!

Borenović i Marfi su razgovarali o političkim i ekonomskim temama, kao i drugim aktuelnim izazovima, saopšteno je iz PDP-a.

Predsjednik PDP je rekao da je potrebno raditi na smanjivanju političkih tenzija, a ne raspirivanju, čemu svjedočimo prethodnih godina.

– Nažalost, tri vladjuće političke stranke na bazi kriza, konflikta, ali i trošenja javnih resursa, pokušavaju sačuvati svoje političke pozicije i ugrabiti još jedan mandat na vlasti. Očigledo je da vlasti ne zanima ekonomija, razvoj, stabilnost, ali ni položaj građana – poručio je Borenović.

On je istakao da je, uz političku volju, moguće postići da ovo bude sigurna, prosperitetna i stabilna zemlja.

– Zato imperativ broj jedan buduće vlasti mora biti borba i nulta stopa tolerancije na korupciju, koja je izrazito zastupljena u svim sferama, a koja izjeda ovo društvo – naglasio je Borenović.

Govoreći o opštim izborima, Borenović je rekao da ne smiju postojati izgovori za neodržavanje ili prolongiranje izbora, nego da građani treba da 2. oktobra, kako je predviđeno, izraze svoju volju na biralištima.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Podrska

08.04.2022 11:17

Za PDP i Borenovica

ODGOVORITE
Name

Doboj

08.04.2022 22:24

PDP, SDS i ostali... ako ste opozicija ponasajte se tako. Predlozite konkretna rjesenja, povedite narod na ulice. Dosta je narodu vise vaseg sastancenja sa Dodikom i stranim ambasadama.

Name

Bilecanin

08.04.2022 11:45

Borenoviću iskreno reĉeno najbolji si.

ODGOVORITE
Name

Ја мислим

08.04.2022 12:19

Да не постоји земља на свијету гдје се питају нешто о унутрашњој политици Амбасадори страних земаља. Која земља то себи допушта осим Балканских деспотија. БиХ,Србија,Црна Гора,с. Македонија ,Албанија. Зашто је тако? Па зато што се на Балкану партије ку’че и мисле да су богови па не састају се рецимо Бореновић/Додик или Ђокић/Шаровић или Селак/Додик. Јок, то нипошто јер гдје ћеш то? Немамо ми исти народ и не смијемо сјести заједно. Биједа од политике, зло од партијашења. Сви иду на ноге којекаквим помоћницима помоћника или замјеника рађе него свом брату из друге партије. Опаметите се ви Додикови немате ви свој народ нити га имају ови из опозиције. Мало нас је да се оволико дијелимо дођите се памети.

ODGOVORITE
Name

Dayton

08.04.2022 12:46

Kako god I šta god neko mislio, Dayton je trenutno jedino rješenje za BiH. Moramo se međusobno uvažavati, poštovati patnje drugih koje su bile evidentne i gledati u budućnost. Sa trojcem Dodik, Izetbegović i Čović, ali i sa Komšićem, budućnosti nema. Oni su svi povezani, ovamo se kao napadaju, a ovakvo stanje im savršeno odgovara. Promjene, sa novim ljudima i energijom, nam hitno trebaju.

ODGOVORITE
Name

Stanko

08.04.2022 15:19

I Marfi je dobar covjek.Legenda od covjeka...Samo promjene hocemo,na bolje i da nam na vlast dodju posteni i cestiti

ODGOVORITE