Пријем за "златне" ученике музичке школе у Бијељини

„Ово су златна дјеца, музички бисери, најбољи амбасадори културе и понос нашег града“, рекао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић на пријему за ученике Музичке школе „Стеван Стојановић Мокрањац“, који су на надавно одржаном 28. републичком такмичењу у Бањалуци, освојили 15 првих и двије специјалне награде.

Република Српска 07.04.2022 | 20:29
Пријем за "златне" ученике музичке школе у Бијељини

Он је дадао да је Градска управа и морално и финансијски подржала ученике на овом такмичењу, што ће чинити и убудуће.

„Информисали смо руководство школе, професоре и наше младе музичке таленте да су у буџету Града обезбијеђена средства за куповину концертног клавира, који ће Бијељину додатно позиционирати као град културе. Очекујемо да ће клавир стићи до краја ове године“, истакао је Петровић и поручио да ће и у наредном периоду млади таленти имати подршку Града, када је ријеч о одласку на такмичења, набавци опреме за културу и осталим видовима помоћи.

Он је најавио да  је у буџету обезбијеђен  новац и за замјену котла у овој школи, чиме ће се са чврстих горива прећи на употребу пелета , с циљем енергетске ефикасности.

Директор Музичке школе „Стеван Стојановић Мокрањац“ Младен Јефимић није крио задовољство због постигнутог великог успјеха ученика ове школе. „Ово је резултат огромног рада и труда, како ученика, тако и професора и родитеља. Школски час од 45 минута није довољан да би се постизали овакви успјеси и зато се често са дјецом ради и прековремено“, појаснио је Јефимић.

Он је Градској управи и градоначелнику захвалио на подршци, оцјењујући да је она веома значајна.“Похваљујем градоначелника, јер је имао слуха за оно што радимо и помогао нам не само морално, већ и финансијски, на чему смо му неизмјерно захвални“, казао је Јефимић, додајући да ће набавка концертног клавира, коју је обећао градоначелник, подићи културу у Бијељини на завидан ниво, а ученицима олакшати рад и напредовање.

Дора Ивановић, која је на такмичењу у Бањалуци освојила прву награду на клавиру, каже да је веома срећна због тога.

„Клавир свирам четири године, свакодневно, а потребно је много труда и рада да би се постигли овакви резултати“, појашњава млада пијанисткиња.

Њана професорица Јелена Петковић наводи да је Дора први пут учествовала на републичком такмичењу , што је сатисфакција за будући рад.

„Очекујемо позив за такмичење на Малти, као и стипендију за тај наступ. Оно што мени представља посебну част јесте бити у прилици да радим са овако талентованом дјевојчицом, јер на сваком такмичењу  гдје учествујемо свјетски пијанисти препознају њен таленат и сами шаљу позиве. Након сребрне медаље коју је Дора освојила у Америци на финалном такмичењу, отварају нам се многа врата“, поносна је професорица Петковић, која је, такође, градоначелнику упутила велику захвалност за подршку.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лола

07.04.2022 19:34

Браво Дора!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

07.04.2022 19:48

Градоначелник за примјер. Има златне дјеце само их треба подржати.

ОДГОВОРИТЕ