Prijem za "zlatne" učenike muzičke škole u Bijeljini

„Ovo su zlatna djeca, muzički biseri, najbolji ambasadori kulture i ponos našeg grada“, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović na prijemu za učenike Muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“, koji su na nadavno održanom 28. republičkom takmičenju u Banjaluci, osvojili 15 prvih i dvije specijalne nagrade.

Republika Srpska 07.04.2022 | 20:29
Prijem za "zlatne" učenike muzičke škole u Bijeljini

On je dadao da je Gradska uprava i moralno i finansijski podržala učenike na ovom takmičenju, što će činiti i ubuduće.

„Informisali smo rukovodstvo škole, profesore i naše mlade muzičke talente da su u budžetu Grada obezbijeđena sredstva za kupovinu koncertnog klavira, koji će Bijeljinu dodatno pozicionirati kao grad kulture. Očekujemo da će klavir stići do kraja ove godine“, istakao je Petrović i poručio da će i u narednom periodu mladi talenti imati podršku Grada, kada je riječ o odlasku na takmičenja, nabavci opreme za kulturu i ostalim vidovima pomoći.

On je najavio da  je u budžetu obezbijeđen  novac i za zamjenu kotla u ovoj školi, čime će se sa čvrstih goriva preći na upotrebu peleta , s ciljem energetske efikasnosti.

Direktor Muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“ Mladen Jefimić nije krio zadovoljstvo zbog postignutog velikog uspjeha učenika ove škole. „Ovo je rezultat ogromnog rada i truda, kako učenika, tako i profesora i roditelja. Školski čas od 45 minuta nije dovoljan da bi se postizali ovakvi uspjesi i zato se često sa djecom radi i prekovremeno“, pojasnio je Jefimić.

On je Gradskoj upravi i gradonačelniku zahvalio na podršci, ocjenjujući da je ona veoma značajna.“Pohvaljujem gradonačelnika, jer je imao sluha za ono što radimo i pomogao nam ne samo moralno, već i finansijski, na čemu smo mu neizmjerno zahvalni“, kazao je Jefimić, dodajući da će nabavka koncertnog klavira, koju je obećao gradonačelnik, podići kulturu u Bijeljini na zavidan nivo, a učenicima olakšati rad i napredovanje.

Dora Ivanović, koja je na takmičenju u Banjaluci osvojila prvu nagradu na klaviru, kaže da je veoma srećna zbog toga.

„Кlavir sviram četiri godine, svakodnevno, a potrebno je mnogo truda i rada da bi se postigli ovakvi rezultati“, pojašnjava mlada pijanistkinja.

Njana profesorica Jelena Petković navodi da je Dora prvi put učestvovala na republičkom takmičenju , što je satisfakcija za budući rad.

„Očekujemo poziv za takmičenje na Malti, kao i stipendiju za taj nastup. Ono što meni predstavlja posebnu čast jeste biti u prilici da radim sa ovako talentovanom djevojčicom, jer na svakom takmičenju  gdje učestvujemo svjetski pijanisti prepoznaju njen talenat i sami šalju pozive. Nakon srebrne medalje koju je Dora osvojila u Americi na finalnom takmičenju, otvaraju nam se mnoga vrata“, ponosna je profesorica Petković, koja je, takođe, gradonačelniku uputila veliku zahvalnost za podršku.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Lola

07.04.2022 19:34

Bravo Dora!!!

ODGOVORITE
Name

Браво

07.04.2022 19:48

Градоначелник за примјер. Има златне дјеце само их треба подржати.

ODGOVORITE