Подршка радницима, хитно смијенити руководство Центра

СПС позива надлежне правосудне и истражне органе да под хитно истраже неправилности у раду управе Центра за рехабилитацију и запосљавање инвалида у Бањалуци, а Владу Републике Српске да прекине јавашлук и малтретирање радника у чему и сами имају значајну улогу.

Република Српска 07.04.2022 | 17:43
Подршка радницима, хитно смијенити руководство Центра

Из СПС су поручили да подржавају протесте запослених у Центру, те да је смјена руководства Центра први корак као рјешавању ситуације настале партијским и родбинским запошљавањем и немаром ресорног министарства. 

- Оспособљавање лица са инвалидидетом за рад, финансијска самосталност и њихово укључивање у друштво су приоритети сваке социјално одговорне политике. Однос према запосленима у Центру и понашање Управе већ одавно су требали да буду аларм за ресорно министарство и правосудне органе. СПС подржава раднике у њиховим настојањима да им се обезбиједи нормалан рад и законита примања, те да се најобзибљније испитају њихови наводи о пословању у Центру, родбинском и партијском запошљавању и свим другим неправилностима на које годинама упозоравају - саопштено је из СПС.

(БН) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

МЕНАГЕР

07.04.2022 15:57

Они годинама упозоравају Којим годинама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

07.04.2022 17:04

Сто се СПС није борио за ове напацене раднике,док је био на власти???

Name

Демобилисани борац

07.04.2022 17:19

Браво за СПС,једни од рјетких искрени опозиционара који се бори за права овог напаценог народа.Подрска за њих и за Вукана!!!

Name

ста оцекивате

07.04.2022 16:12

када директор неке болнице мозе бити лимар ,те директор у здравству конобар ,па новинарка министрица ,енглески дјак министар ,а на врху свега сверцер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

07.04.2022 16:18

Супруга ми ради у центру, седам година нема уплаћен стаж нити може отићи доктору јер нема ни социјално. За седам година добила само једну цијелу плату, остале у четвртинама. Директор алкос, напије се на послу, падне и сломи кључну кост, али пошто је Ђокићев полтрон не може му нико ништа. И он је подјелио раднике на послушне и неподобне. Неподобне не мобингује већ их буквално малтретира. Влада већински власник шути. Страшно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Солун

07.04.2022 16:24

Како да им помогне министар који фалсификује борачки стаж као и шеф му диплому. Дивљи запад је био уређеније друштво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перица и Бизон

07.04.2022 16:56

Ста да казем и ста да оцекујем од фалсификатора. Министар фалсификатор, предсједник СП фалсификатор, неки Чомић из електропривреде и њихове странке фалсификатор. Срамота за ову власт. Подрска опозицији и СПС-у.

Name

ре

07.04.2022 17:51

Ако их ви не "спасите" неће нико

ОДГОВОРИТЕ