Podrška radnicima, hitno smijeniti rukovodstvo Centra

SPS poziva nadležne pravosudne i istražne organe da pod hitno istraže nepravilnosti u radu uprave Centra za rehabilitaciju i zaposljavanje invalida u Banjaluci, a Vladu Republike Srpske da prekine javašluk i maltretiranje radnika u čemu i sami imaju značajnu ulogu.

Republika Srpska 07.04.2022 | 17:43
Podrška radnicima, hitno smijeniti rukovodstvo Centra

Iz SPS su poručili da podržavaju proteste zaposlenih u Centru, te da je smjena rukovodstva Centra prvi korak kao rješavanju situacije nastale partijskim i rodbinskim zapošljavanjem i nemarom resornog ministarstva. 

- Osposobljavanje lica sa invalididetom za rad, finansijska samostalnost i njihovo uključivanje u društvo su prioriteti svake socijalno odgovorne politike. Odnos prema zaposlenima u Centru i ponašanje Uprave već odavno su trebali da budu alarm za resorno ministarstvo i pravosudne organe. SPS podržava radnike u njihovim nastojanjima da im se obezbijedi normalan rad i zakonita primanja, te da se najobzibljnije ispitaju njihovi navodi o poslovanju u Centru, rodbinskom i partijskom zapošljavanju i svim drugim nepravilnostima na koje godinama upozoravaju - saopšteno je iz SPS.

(BN) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

MENAGER

07.04.2022 15:57

Oni godinama upozoravaju Kojim godinama

ODGOVORITE
Name

Borac

07.04.2022 17:04

Sto se SPS nije borio za ove napacene radnike,dok je bio na vlasti???

Name

Demobilisani borac

07.04.2022 17:19

Bravo za SPS,jedni od rjetkih iskreni opozicionara koji se bori za prava ovog napacenog naroda.Podrska za njih i za Vukana!!!

Name

sta ocekivate

07.04.2022 16:12

kada direktor neke bolnice moze biti limar ,te direktor u zdravstvu konobar ,pa novinarka ministrica ,engleski djak ministar ,a na vrhu svega svercer

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

07.04.2022 16:18

Supruga mi radi u centru, sedam godina nema uplaćen staž niti može otići doktoru jer nema ni socijalno. Za sedam godina dobila samo jednu cijelu platu, ostale u četvrtinama. Direktor alkos, napije se na poslu, padne i slomi ključnu kost, ali pošto je Đokićev poltron ne može mu niko ništa. I on je podjelio radnike na poslušne i nepodobne. Nepodobne ne mobinguje već ih bukvalno maltretira. Vlada većinski vlasnik šuti. Strašno.

ODGOVORITE
Name

Solun

07.04.2022 16:24

Kako da im pomogne ministar koji falsifikuje borački staž kao i šef mu diplomu. Divlji zapad je bio uređenije društvo.

ODGOVORITE
Name

Perica i Bizon

07.04.2022 16:56

Sta da kazem i sta da ocekujem od falsifikatora. Ministar falsifikator, predsjednik SP falsifikator, neki Čomić iz elektroprivrede i njihove stranke falsifikator. Sramota za ovu vlast. Podrska opoziciji i SPS-u.

Name

re

07.04.2022 17:51

Ako ih vi ne "spasite" neće niko

ODGOVORITE