Власт мора имати једнак третман према свима (ВИДЕО)

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске, Јелена Тивић, боравила је данас у Лопарама гдје се састала са начелником општине Радом Савићем и предсједником Скупштине општине Миленком Ристићем. Тривићева је посјетила и лопарски Дом здравља, гдје је разговарала са директором, др Желимиром Нешковићем, те предузећа „Термал“, „Ентеријер Којић“ и „Фруктум Јовић“. 

Република Српска 06.04.2022 | 18:23
Власт мора имати једнак третман према свима (ВИДЕО)

- Живот у Републици Српској је живот локалних заједница и са те стране не би требало да постоји разлика у третману од стране републичке власти, без обзира из које политичке опције долази начелник и структура власти у општини. То би, у једном демократском друштву требало да је нормално, али код нас понекад и није тако и то се мора промијенити. Мора постојати једнак третман према свим локалним заједницама – рекла је Тривићева. 

Она је навела да је за Лопаре карактеристична јака веза коју општина одржава са дијаспором: 

- Лопаре могу у том смислу бити примјер и за више инстанце власти како радити и градити чврсте везе са људима који су отишли, а имају емоцију, мотив и жељу да се овдје ствари покрену. Посјетили смо фирме које су управо на тај начин овдје покренуте, тако што су наши људи из дијаспоре уложили своја средства и то такође показује да су Лопаре добар примјер једне политичке микростабилност, јер људи који улажу капитал морају бити сигурни, све мора бити јавно и транспарентно Лопаре такође су успјешно реализовале пилот пројекат донације Владе Србије којим је финансирана изградња пословне хале која ће омогућити отварање нових радних мјеста – рекла је  Тривићева. 

Она је навела да је обавеза и републичке власти да се у овом дијелу Српске побољша путна инфраструктура: 

- Без тога нема ни значчајнијег економског развоја и то је нешто што треба мијењати у цијелој Републици Српској, јер се живот не може одвијати само у Бањалуци, Бијељини, Требињу или већим другим центрима. Живот је и у Лопарама и у Осмацима и у Чајничу и другим мањим општинама и политику у Републици Српској треба тако позиционирати да сачувамо живот и становништво у мањим локалним заједницама.

Људе за локалне заједнице веже посао и то је оно у чему је републичка власт изневјерила становништво, јер се нису бавили економијом и општом политичком стабилношћу. То у Репубици Српској треба мијењати. Драго ми је што има локалних заједница, попут Лопара, које могу бити примјер и републичкој власти како добро радити – поручила је Тривићева. 

(БН) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Татар

06.04.2022 17:58

Ма дајте молим вас оставите се тих небулоза.Хајде реците ми искрено кад је то тако код нас било

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви сте ви исти!

06.04.2022 18:56

Повраћа ми се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исти

06.04.2022 19:52

Нема Додика број два неће ни бити. Алкапоне би му пружио руку.

Name

Билецанин

06.04.2022 19:42

Јелена будуца предсједница. Најреалнија особа .

ОДГОВОРИТЕ