Москва:Твитер да врати приступ руској објави о Бучи

- Москва захтева од друштвене мреже Твитер да моментално обнови приступ објави на званичном сајту Министарства спољних послова Русије на енглеском језику, која садржи тезе о провокацији у украјинској Бучи, саопштило је руско министарство.

Свијет 05.04.2022 | 22:44
Москва:Твитер да врати приступ руској објави о Бучи

„Захтевамо од америчке друштвене мреже да истог трена врати приступ наведеној објави. Непходно је елиминисати убудуће пристрасан приступ модерацији садржаја на њеним ресурсима. У супротном, Твитеру ће бити додељен епитет саучесника у злочинима кијевског режима“, наводи се у саопштењу руског МСП, преноси Спутњик.

Министарство је саопштило да је Твитер данас „прибегао отвореном чину цензуре, скривајући иза обавештења о ''кршењу правила платформе'' материјал на званичном налогу руског Министарства спољних послова на енглеском језику, где су објављене главне тезе саопштења Министарства одбране Русије о провокацији у украјинском граду Буча, као и линк за цео текст“.

Материјал је, како наводи министарство, обележен као „увредљив“, а његово објављивање међу корисницима сервиса максимално отежано.

Такво ограничење се примењује на верификовани налог Министарства први пут од његовог настанка 2011. године, додаје руско Министарство спољних послова, наводи Спутњик.

Украјинске власти саопштиле су јуче да истражују могуће злочине руских снага након што су, како тврде, пронашле стотине тела разбацене по градовима, укључујући Бучу, а након повлачења руских снага из те области.

Фотографије и видео материјали које је објавио кијевски режим, а који наводно сведоче о злочинима руске војске у граду Буча код Кијева, још су једна провокација, саопштило је данас руско Министарство одбране.

(Тањуг Фото: Илустрација/Профимедиа)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Борбена

05.04.2022 20:54

Ма мора се направити разлика од медије за будале и медије за нормалан свијет. Будала је увијек било. И ко хоце да покусава зивјети од ругла он це то урадити да твитер и врати и не врати објаву. Просто за медије је у неким областима могуца цензура и јест. Само сто је интересна од стране неких који су промасени и труде се да угњетавају. Хоце да то има у околини, али нестајање је лијек. Нестајање је за непостојане (погресне и јалове ствари). Не мозе на великим нивоима преконоци, али као циталац, пх није ми рацунар бас само комад папира са натписом Руси не ваљају и слицно. Рецено је да је Исток на западу висе него икад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

украина

06.04.2022 06:24

То је западна демократија. Само будале за њи ратују.

Name

Добој

05.04.2022 21:44

Тwитер, као и фејсбук и јутјуб треба угасити дефинитивно. Сирили су корона лази висе од икога и цензурисали професоре и докторе наука који су покусавали својим сазнањима да утјесе и умире успаницени народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Добој

06.04.2022 16:27

Уцинили су свијету услугу том цензуром. Не постоји ни један прави науцник који би се брукао правеци садрзај на друственим мрезама или у медијима. Прави науцници комуницирају искљуциво путем науцних цасописа и науцних конференција, све друго била би смрт за њихову каријеру и кредибилитет. Као и у свакој групи коју цине људска бица, и медју науцницима постоје некарактерне особе које би уциниле било ста за новац или из сујете, зато постоје строга правила комуницирања у науци. Да би лаици и њихове колеге знали с ким имају посла, зна се како се правилно комуницира. Ко год је студирао докторске студије науцио је да је у науци подједнако битно и ста је рецено и гдје/од кога је то рецено.

Name

Вози Миско

05.04.2022 22:17

Русија се понаса, као да цијели свијет дрхти од ње...ево сада це да вам врате Тwиттер, само мало

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.04.2022 23:29

Добро је да Русија овако реагује.

Name

Вихор

06.04.2022 06:17

Можда и ти дрхтиш, јер свет више неће да трпи такве као што си ти и западна пропаганда. Када сте ти и такви као ти "демократе" дозволите да остатак света (6,5 милијарди) чује и види другу страну приче.

Name

ре Вихор

06.04.2022 08:05

А која је то друга страна "агресорска " која це монтирати онако како сад медији приказују у Русији да се они бране од украјинаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Командир

06.04.2022 10:31

За неке паметњаковице:да би знали истину потребно је цути обе стране и видјети доказе о том па онда утврдити тацност исте.Нисам склон.да вјерујем ницијој пропаганди али они који су се хвалили да су у малтене пар минута срусили 6 руских авиона нису они којима паметан цовјек мозе олако повјеровати.Гледао сам њихов снимак наводних зртава гдје мртав цовјек пуси цигарету у паузи снимања и онда вјерујте ко хоце ја само својим.оцима вјерујем.И да се разумијемо нисам рекао да су руси цвијеце али нису будале да то неби прикрили ако су којим слуцајем поцинили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Другар

08.04.2022 17:33

Москва затворила приступ твитеру у Русији а захтијева несто од твитера, које лицемјерство!!!

ОДГОВОРИТЕ