Moskva:Tviter da vrati pristup ruskoj objavi o Buči

- Moskva zahteva od društvene mreže Tviter da momentalno obnovi pristup objavi na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije na engleskom jeziku, koja sadrži teze o provokaciji u ukrajinskoj Buči, saopštilo je rusko ministarstvo.

Svijet 05.04.2022 | 22:44
Moskva:Tviter da vrati pristup ruskoj objavi o Buči

„Zahtevamo od američke društvene mreže da istog trena vrati pristup navedenoj objavi. Nephodno je eliminisati ubuduće pristrasan pristup moderaciji sadržaja na njenim resursima. U suprotnom, Tviteru će biti dodeljen epitet saučesnika u zločinima kijevskog režima“, navodi se u saopštenju ruskog MSP, prenosi Sputnjik.

Ministarstvo je saopštilo da je Tviter danas „pribegao otvorenom činu cenzure, skrivajući iza obaveštenja o ''kršenju pravila platforme'' materijal na zvaničnom nalogu ruskog Ministarstva spoljnih poslova na engleskom jeziku, gde su objavljene glavne teze saopštenja Ministarstva odbrane Rusije o provokaciji u ukrajinskom gradu Buča, kao i link za ceo tekst“.

Materijal je, kako navodi ministarstvo, obeležen kao „uvredljiv“, a njegovo objavljivanje među korisnicima servisa maksimalno otežano.

Takvo ograničenje se primenjuje na verifikovani nalog Ministarstva prvi put od njegovog nastanka 2011. godine, dodaje rusko Ministarstvo spoljnih poslova, navodi Sputnjik.

Ukrajinske vlasti saopštile su juče da istražuju moguće zločine ruskih snaga nakon što su, kako tvrde, pronašle stotine tela razbacene po gradovima, uključujući Buču, a nakon povlačenja ruskih snaga iz te oblasti.

Fotografije i video materijali koje je objavio kijevski režim, a koji navodno svedoče o zločinima ruske vojske u gradu Buča kod Kijeva, još su jedna provokacija, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

(Tanjug Foto: Ilustracija/Profimedia)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Borbena

05.04.2022 20:54

Ma mora se napraviti razlika od medije za budale i medije za normalan svijet. Budala je uvijek bilo. I ko hoce da pokusava zivjeti od rugla on ce to uraditi da tviter i vrati i ne vrati objavu. Prosto za medije je u nekim oblastima moguca cenzura i jest. Samo sto je interesna od strane nekih koji su promaseni i trude se da ugnjetavaju. Hoce da to ima u okolini, ali nestajanje je lijek. Nestajanje je za nepostojane (pogresne i jalove stvari). Ne moze na velikim nivoima prekonoci, ali kao citalac, ph nije mi racunar bas samo komad papira sa natpisom Rusi ne valjaju i slicno. Receno je da je Istok na zapadu vise nego ikad.

ODGOVORITE
Name

ukraina

06.04.2022 06:24

To je zapadna demokratija. Samo budale za nji ratuju.

Name

Doboj

05.04.2022 21:44

Twiter, kao i fejsbuk i jutjub treba ugasiti definitivno. Sirili su korona lazi vise od ikoga i cenzurisali profesore i doktore nauka koji su pokusavali svojim saznanjima da utjese i umire uspaniceni narod.

ODGOVORITE
Name

Re Doboj

06.04.2022 16:27

Ucinili su svijetu uslugu tom cenzurom. Ne postoji ni jedan pravi naucnik koji bi se brukao praveci sadrzaj na drustvenim mrezama ili u medijima. Pravi naucnici komuniciraju iskljucivo putem naucnih casopisa i naucnih konferencija, sve drugo bila bi smrt za njihovu karijeru i kredibilitet. Kao i u svakoj grupi koju cine ljudska bica, i medju naucnicima postoje nekarakterne osobe koje bi ucinile bilo sta za novac ili iz sujete, zato postoje stroga pravila komuniciranja u nauci. Da bi laici i njihove kolege znali s kim imaju posla, zna se kako se pravilno komunicira. Ko god je studirao doktorske studije naucio je da je u nauci podjednako bitno i sta je receno i gdje/od koga je to receno.

Name

Vozi Misko

05.04.2022 22:17

Rusija se ponasa, kao da cijeli svijet drhti od nje...evo sada ce da vam vrate Twitter, samo malo

ODGOVORITE
Name

re

05.04.2022 23:29

Dobro je da Rusija ovako reaguje.

Name

Вихор

06.04.2022 06:17

Можда и ти дрхтиш, јер свет више неће да трпи такве као што си ти и западна пропаганда. Када сте ти и такви као ти "демократе" дозволите да остатак света (6,5 милијарди) чује и види другу страну приче.

Name

re Вихор

06.04.2022 08:05

A koja je to druga strana "agresorska " koja ce montirati onako kako sad mediji prikazuju u Rusiji da se oni brane od ukrajinaca.

ODGOVORITE
Name

Komandir

06.04.2022 10:31

Za neke pametnjakovice:da bi znali istinu potrebno je cuti obe strane i vidjeti dokaze o tom pa onda utvrditi tacnost iste.Nisam sklon.da vjerujem nicijoj propagandi ali oni koji su se hvalili da su u maltene par minuta srusili 6 ruskih aviona nisu oni kojima pametan covjek moze olako povjerovati.Gledao sam njihov snimak navodnih zrtava gdje mrtav covjek pusi cigaretu u pauzi snimanja i onda vjerujte ko hoce ja samo svojim.ocima vjerujem.I da se razumijemo nisam rekao da su rusi cvijece ali nisu budale da to nebi prikrili ako su kojim slucajem pocinili

ODGOVORITE
Name

Drugar

08.04.2022 17:33

Moskva zatvorila pristup tviteru u Rusiji a zahtijeva nesto od tvitera, koje licemjerstvo!!!

ODGOVORITE