Почели радови на изградњи зграде код Бијељине

У борачком насељу у Амајлијама код Бијељине озваничен је почетак изградње зграде за кориснике алтернативног смјештаја. Пројекат ће заједно реализовати Републички секретаријат за расељена лица и миграције и град Бијељина.

Република Српска 05.04.2022 | 17:33
Почели радови на изградњи зграде код Бијељине

Зграда намијењена корисницима алтернативног смјештаја у Амајлијама биће површине 460 м2  и имаће 12 станова. Предвиђено је да радови трају десет мјесеци, а у изградњу ће бити уложено око 850.000 КМ, рекао је вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш.

Он је навео да су се на том мјесту прије мјесец дана налазиле двије неусловне зграде, које су морале да буду уклоњене и да су за кратко вријеме изведени припремни радови за нову градњу, истакавши да изградњи значајну улогу има град Бијељина.

“Оваквим пројектима Влада Српске и локална заједница могу да допринесу расељеним лицима. Уз ових 12 станова, већ је прије двије године на употребу предата једна зграда од 17 станова и још двије од по 15 станова, што је 59 станова за људе који су одлучили да живе на овом простору”.

Чордаш је додао да би људима сигурно драже да могу да се врате кући али да је након 20 или 30 година крајње вријеме да се људима ријеши статус тамо гдје желе да живе.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је рекао да је Градска управа до сада у овај пројекат уложила око 60.000 КМ.

“Обавеза града Бијељина је била да прикупи неопходну документацију, сагласности и грађевинску дозволу, што смо и урадили, као и да плати трошкове рушење двије зграде на чим ће мјесту нићи нова зграда.”

Градоначелник Бијељине је истакао да ће обавеза Градске управе бити да након завршених радова уложи преко 70.000 КМ на опремању тих станова.

“Циљ је да се породице које су одавде исељене што брже врате у своје нове домове и живе живот достојан човјека”, рекао је Петровић.

Петровић је обећао да ће Градска управа корисницима станова помоћи при накнадном добијању  прикључака на водоводну и електро-мрежу.

(БН Фото: БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Браво

05.04.2022 20:08

Браво на градњи и припреми документације Градској управи. Само напријед Петровићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

06.04.2022 04:31

Сада су криви градјани који "стварају залихе" а сто су цијене основних зивотних намирница повецане 100 процената и сто то нико не контролише а пензије и борацке плате повецане 6 марака, то је за Висковица у реду.... Гдје вам је инспекција да види ста раде трговци и добављачи, лов у мутном? Мозе ли правити залихе пензионер, борац,радник који је у стању социјалне потребе??? О цему прица Висковиц, ово је врхунац цинизма, он се руга градјанима!!! Градјани цекају конкретне мјере, Висковицу !!!!! Да плате и пензије повецате 100 процената неце стици раст цијена или хитно обуздајте поскупљења или правите социјални програм да се сацувају људи.... јос прицате о наталитету а младост сваки дан одлази... Ускоро нам неце требати ни предсједник, ни премијер јер НЕМА НАРОДА... опозиција цути, ниста не нуди само цека изборе да настави по старом.... Нестаце РС због вас на власти који сте се отудјили од свог народа, вас који радите само за себе и сопствене интересе, вас који сте приватизовали РС на рацун нас који смо је СТВОРИЛИ У КРВИ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Матке

06.04.2022 04:41

Петровић је ЦАР. Најбољи градоначелник. А шта Ђурђевић глумата? Или само смета?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

07.04.2022 04:23

Молим вас склоните овог љигавог сектаса Дјурдјевица да га не гледамо висе.

ОДГОВОРИТЕ