Počeli radovi na izgradnji zgrade kod Bijeljine

U boračkom naselju u Amajlijama kod Bijeljine ozvaničen je početak izgradnje zgrade za korisnike alternativnog smještaja. Projekat će zajedno realizovati Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije i grad Bijeljina.

Republika Srpska 05.04.2022 | 17:33
Počeli radovi na izgradnji zgrade kod Bijeljine

Zgrada namijenjena korisnicima alternativnog smještaja u Amajlijama biće površine 460 m2  i imaće 12 stanova. Predviđeno je da radovi traju deset mjeseci, a u izgradnju će biti uloženo oko 850.000 KM, rekao je vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš.

On je naveo da su se na tom mjestu prije mjesec dana nalazile dvije neuslovne zgrade, koje su morale da budu uklonjene i da su za kratko vrijeme izvedeni pripremni radovi za novu gradnju, istakavši da izgradnji značajnu ulogu ima grad Bijeljina.

“Ovakvim projektima Vlada Srpske i lokalna zajednica mogu da doprinesu raseljenim licima. Uz ovih 12 stanova, već je prije dvije godine na upotrebu predata jedna zgrada od 17 stanova i još dvije od po 15 stanova, što je 59 stanova za ljude koji su odlučili da žive na ovom prostoru”.

Čordaš je dodao da bi ljudima sigurno draže da mogu da se vrate kući ali da je nakon 20 ili 30 godina krajnje vrijeme da se ljudima riješi status tamo gdje žele da žive.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je rekao da je Gradska uprava do sada u ovaj projekat uložila oko 60.000 КM.

“Obaveza grada Bijeljina je bila da prikupi neophodnu dokumentaciju, saglasnosti i građevinsku dozvolu, što smo i uradili, kao i da plati troškove rušenje dvije zgrade na čim će mjestu nići nova zgrada.”

Gradonačelnik Bijeljine je istakao da će obaveza Gradske uprave biti da nakon završenih radova uloži preko 70.000 KM na opremanju tih stanova.

“Cilj je da se porodice koje su odavde iseljene što brže vrate u svoje nove domove i žive život dostojan čovjeka”, rekao je Petrović.

Petrović je obećao da će Gradska uprava korisnicima stanova pomoći pri naknadnom dobijanju  priključaka na vodovodnu i elektro-mrežu.

(BN Foto: BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Bravo

05.04.2022 20:08

Bravo na gradnji i pripremi dokumentacije Gradskoj upravi. Samo naprijed Petroviću.

ODGOVORITE
Name

Borac

06.04.2022 04:31

Sada su krivi gradjani koji "stvaraju zalihe" a sto su cijene osnovnih zivotnih namirnica povecane 100 procenata i sto to niko ne kontroliše a penzije i boracke plate povecane 6 maraka, to je za Viskovica u redu.... Gdje vam je inspekcija da vidi sta rade trgovci i dobavljači, lov u mutnom? Moze li praviti zalihe penzioner, borac,radnik koji je u stanju socijalne potrebe??? O cemu prica Viskovic, ovo je vrhunac cinizma, on se ruga gradjanima!!! Gradjani cekaju konkretne mjere, Viskovicu !!!!! Da plate i penzije povecate 100 procenata nece stici rast cijena ili hitno obuzdajte poskupljenja ili pravite socijalni program da se sacuvaju ljudi.... jos pricate o natalitetu a mladost svaki dan odlazi... Uskoro nam nece trebati ni predsjednik, ni premijer jer NEMA NARODA... opozicija cuti, nista ne nudi samo ceka izbore da nastavi po starom.... Nestace RS zbog vas na vlasti koji ste se otudjili od svog naroda, vas koji radite samo za sebe i sopstvene interese, vas koji ste privatizovali RS na racun nas koji smo je STVORILI U KRVI....

ODGOVORITE
Name

Matke

06.04.2022 04:41

Petrović je CAR. Najbolji gradonačelnik. A šta Đurđević glumata? Ili samo smeta?

ODGOVORITE
Name

Goran

07.04.2022 04:23

Molim vas sklonite ovog ljigavog sektasa Djurdjevica da ga ne gledamo vise.

ODGOVORITE