Лукач и Вулин потписали споразум о сарадњи (ВИДЕО)

- Министар унутрашњих послова Александар Вулин потписао је вечерас у Бањалуци с министром унутрашњих послова РС Драганом Лукачем и ректором Криминалистичко-полицијског универзитета Зораном Ðурђевићем споразум о сарадњи између министарстава и универзитета који ће омогућити да се припадници МУП-а РС школују и образују на Криминалистичко-полицијском универзитету у Београду.

Република Српска 04.04.2022 | 20:48
Лукач и Вулин потписали споразум о сарадњи (ВИДЕО)

Вулин, који борави у званичној посети Републици Српској поводом обележавања тридесет година Министарства унутрашњих послова РС, рекао да је да ће "док Александар Вучић води Србију Република Српска бити наш приоритет, а сви Срби где год да живе, биће чувани и помагани".

"Стручно образовање и улагање у припаднике Министарства унутрашњих послова Републике Српске од стране државе Србије је само још један од начина којима показујемо колико нам је стало до наше браће са друге стране Дрине, колико нам је стало да се полиција Републике Српске развија и колико нам је стало да српски народ буде сигуран и безбедан. Улагање у будуће кадрове Министарства унутрашњих послова Републике Српске је улагање у безбрижну будућност, безбедност и сигурност Републике Српске и свих Срба који у њој живе. Све ћемо учинити да тамо где има Срба, има и мира, развоја и просперитета", поручио је министар.

Лукач је казао да је споразумом направљен још један корак напред у стручном образовању припадника МУП-а Српске.

"Он регулише школовање припадника МУП-а Српске, као и других лица из Републике Српске које упути наше Министарство на школовање на основним студијама Криминалистичко-полицијског универзитета“, казао је Лукач и захвалио Вулину на подршци коју Министарство унутрашњих послова Србије пружа у континуитету свих ових година у свим сферама рада.

Споразумом је дефинисано да Криминалистичко-полицијски универзитет расписује конкурс за упис кандидата, које упути Министарство унутрашњих послова Републике Српске на основне студије Криминалистичко-полицијског универзитета.

Споразум предвиђа и да ће до пет одабраних кандидата бити уписано у прву годину основних студија у школску 2022/2023. годину, у статусу студената чије се студије финансирају из буџета Србије.

(Тањуг) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мило

04.04.2022 20:15

Шта је са Бурлом,нема га на свечаности полиције РС???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГТИ

04.04.2022 21:20

Не спомињи име Додика узалуд!

Name

ре

04.04.2022 22:17

Није он за локала он се бави *дрзавним* пословима

Name

Ре ГТИ ИQ 30

05.04.2022 08:21

Значи Додик је Бурле! Види, нисам знао!?

Name

Хапсите скy

04.04.2022 22:32

кориснике, али оне главне. А тузилаштва и судови тек цекамо да се очисте од олоша и да почну радити посао за који годинама примају добре плате. Поента је да немамо институције којима народ вјерује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

05.04.2022 08:38

Овај Лукац је толико известацен и нестваран у свом послу а потписује тако озбиљне ствари