Lukač i Vulin potpisali sporazum o saradnji (VIDEO)

- Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin potpisao je večeras u Banjaluci s ministrom unutrašnjih poslova RS Draganom Lukačem i rektorom Kriminalističko-policijskog univerziteta Zoranom Ðurđevićem sporazum o saradnji između ministarstava i univerziteta koji će omogućiti da se pripadnici MUP-a RS školuju i obrazuju na Kriminalističko-policijskom univerzitetu u Beogradu.

Republika Srpska 04.04.2022 | 20:48
Lukač i Vulin potpisali sporazum o saradnji (VIDEO)

Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srpskoj povodom obeležavanja trideset godina Ministarstva unutrašnjih poslova RS, rekao da je da će "dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju Republika Srpska biti naš prioritet, a svi Srbi gde god da žive, biće čuvani i pomagani".

"Stručno obrazovanje i ulaganje u pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske od strane države Srbije je samo još jedan od načina kojima pokazujemo koliko nam je stalo do naše braće sa druge strane Drine, koliko nam je stalo da se policija Republike Srpske razvija i koliko nam je stalo da srpski narod bude siguran i bezbedan. Ulaganje u buduće kadrove Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske je ulaganje u bezbrižnu budućnost, bezbednost i sigurnost Republike Srpske i svih Srba koji u njoj žive. Sve ćemo učiniti da tamo gde ima Srba, ima i mira, razvoja i prosperiteta", poručio je ministar.

Lukač je kazao da je sporazumom napravljen još jedan korak napred u stručnom obrazovanju pripadnika MUP-a Srpske.

"On reguliše školovanje pripadnika MUP-a Srpske, kao i drugih lica iz Republike Srpske koje uputi naše Ministarstvo na školovanje na osnovnim studijama Kriminalističko-policijskog univerziteta“, kazao je Lukač i zahvalio Vulinu na podršci koju Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije pruža u kontinuitetu svih ovih godina u svim sferama rada.

Sporazumom je definisano da Kriminalističko-policijski univerzitet raspisuje konkurs za upis kandidata, koje uputi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske na osnovne studije Kriminalističko-policijskog univerziteta.

Sporazum predviđa i da će do pet odabranih kandidata biti upisano u prvu godinu osnovnih studija u školsku 2022/2023. godinu, u statusu studenata čije se studije finansiraju iz budžeta Srbije.

(Tanjug) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Milo

04.04.2022 20:15

Šta je sa Burlom,nema ga na svečanosti policije RS???

ODGOVORITE
Name

GTI

04.04.2022 21:20

Ne spominji ime Dodika uzalud!

Name

re

04.04.2022 22:17

Nije on za lokala on se bavi *drzavnim* poslovima

Name

Re GTI IQ 30

05.04.2022 08:21

Znači Dodik je Burle! Vidi, nisam znao!?

Name

Hapsite sky

04.04.2022 22:32

korisnike, ali one glavne. A tuzilaštva i sudovi tek cekamo da se očiste od ološa i da počnu raditi posao za koji godinama primaju dobre plate. Poenta je da nemamo institucije kojima narod vjeruje.

ODGOVORITE
Name

Tatar

05.04.2022 08:38

Ovaj Lukac je toliko izvestacen i nestvaran u svom poslu a potpisuje tako ozbiljne stvari