ДW открива: Вучићев рецепт за успјех лежи у економији!

Рецепт за успех Александра Вучића на јучерашњим председничким изборима у Србији лежи у економији, оцењује Дојче веле (ДW) који, као и поједини западни медији, у коментарима прелиминарних резултата избора истиче да у новом мандату досадашњем шефу државе предстоји балансирање између Москве и Запада.

Србија 04.04.2022 | 13:38
ДW открива: Вучићев рецепт за успјех лежи у економији!

Стари председник је нови председник, чији рецепт за успех лежи у економији, наводи ДW у осврту на јучерашње председничке,парламентарне и локалне изборе у Србији.

"Млађа генерација често седи на спакованим коферима, ако већ одавно није у Бечу или Франкфурту. Они који остају ретко имају нешто против Вучића. Српски БДП по глави становника је у прошлих пет година порастао за завидних четрдесет одсто. Незапосленост се смањила, државни дуг се држао у границама, девизне резерве су издашне. То очигледно пали јер се осети у фрижидеру и на банковном рачуну", наводи немачки медиј.

Коментаришући став Београда према рату у Украјини и увођењу санкција Русији, ДW оцењује да је блискост Београда Москви "на тешком испиту током рата у Украјини".

Вучић је "одбио санкције, али тада су важила правила предизборне борбе у Србији", док је, после избора, када је добио подршку,"једино питање шта ће са том подршком".

"Руски напад на Украјину отворио је Београду дисконтну понуду из Брисела. То је историјска шанса. Србија треба да буде европска и европејска. То би било добро за цео регион", наводи Дојче веле.

У свом осврту на изборе у Србији, Политико оцењује да ће се Вучић сада суочити с питањима да ли ће моћи да настави да балансира између Москве и Запада.

"Вучић ће сада бити на новом тесту због недвосмисленог става о рату Русије у Украјини", пише Политико.

У првом осврту на резултате избора у Србији, Си-Ен-Ен (ЦНН) преноси да је Вучић указао да је сукоб у Украјини имао утицаја на предизборну кампању и да Србија не планира да, како закључује тај амерички медиј, одступи од игре балансирања између пута ка чланству у ЕУ и блиских односа с Русијом и Кином.

"Оно што је важно и за Европљане и за Русе и Американце наставићемо политику војне неутралности", рекао је Вуцић, како преноси ЦНН.

Политико примећује и да је "још једна велика прича у изборној ноћи", неочекивани успех, како наводи тај портал, крајње деснице у Србији - покрета Двери и Заветници, који ће бити парламентарне странке.

(Тањуг)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Татар

04.04.2022 11:52

А успех насих политицара,и то велики,лези у разваљивању економије

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.04.2022 15:13

па добро, наси лазу, варају и обмањују народ да нам је добра економија, а има доста људи који им слијепо вјерује и да глас, друге гласове покраду.

Name

Школа

04.04.2022 12:07

Тако је, тамо се граду и ради, а не ко овај баш мамлаз милокрад, позатваро, 150 предузећа, појео државу, народ ојадио, људи гладују, опустошио земљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милина

04.04.2022 13:18

Јака економија ? плата 400 евра

ОДГОВОРИТЕ
Name

ана

04.04.2022 15:47

па била би и веца да вас не издрзавамо

Name

Реалиста

04.04.2022 18:33

Не заборави да је Србија била пред банкротом прије Вучића. Без страних донација као БиХ. Милијарде долара штете од нато бомбардовања. Овај успјех за овако кратко вријеме је фантазија. Да је могло боље, јесте, али толико страних инвестиција нико није видио у скорашње вријеме. О путевима и жељезницама је довољно рећи да је направито више него за вријеме Тите. Србија има потенцијала да прешиша економију и Хрватске и Словеније. Али шта то имам ја причати неком Бошњи. Нажалост и сам живим у Босни али срећом имам Српски пасош.

Name

ИЕЕЕ

04.04.2022 14:36

Није економија само присуство вриједности, вец и равномјерност скале залагање труд и могуцности односно, по мјери цовјека и људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесте

04.04.2022 14:38

Економија, али савремена, вјероватно савременија од Њемацке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

На крају

04.04.2022 14:38

И Равномјерна и постојана за све. Кад вец јест. И по себи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОРАН

04.04.2022 14:49

Наси политицари овде само знају да краду и пласе народ ратом.Да се боре за народ да нам омладина овде остаје то неце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ана

04.04.2022 15:47

комсије маните се насих паре

ОДГОВОРИТЕ