Столтенберг: Русија није повукла своје снаге

- Русија није заиста повукла своје снаге, изјавио је данас генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг, упозоравајући да ће се напади у Украјини наставити.

Свијет 03.04.2022 | 17:14
Столтенберг: Русија није повукла своје снаге

"Оно што видимо није право повлачење. Мејдутим, видимо да Русија регрупише своје трупе и да неке од њих враћа да би их поново наоружала, да би их појачала, да би их поново снабдела. Не треба бити превише оптимистичан јер ће се напади наставити", рекао је Столтенберг за Си-ЕН-Ен.

Столтенберг је то рекао након јучерашњег извештаја украјинске владе да је цео Кијевски регион "ослобођен" од руских снага.

"Ирпин, Буча, Гостомел и цела Кијевска област су ослобођени од освајача", навела је заменица украјинског министра одбране Хана Малиар на Фејсбуку.

НАТО је, такође, забринут због потенцијалних појачаних напада, посебно на југу и истоку, рекао је Столтенберг.

"Дакле, ово није право повлачење, већ више промена стратегије. Више фокусирање на југ и исток", додао је он.

(Тањуг) 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Топла Вода

03.04.2022 15:31

Наравно да се не повлаче , сад ће бити још жешће, јесте да ће бити више "колатреалне штете", али ко те пита , када се друга страна фрајерише !

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

03.04.2022 20:51

Поцео је поцетак краја ЕУ! Европа је сама себи потписала смртну пресуду.

Name

ИСТОЧНО САРАЈЕВО

03.04.2022 15:45

То и јестев прави циљ Русије, да се овлада истоком и југом Украјине поготово дијеловиме гдје је руски народ већински.Наводно напад на Кијев је био само развлачење украјинске војске.Очито да је ситуација на југу ријешена , Мариупољ је пред падом,па нема потребе држати воску на Кијеву.Све се мање више одвија по Путиновом плану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма да

03.04.2022 15:51

Тебе ће питати и Бајдена хоће ли се повући Русија?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојко

03.04.2022 16:00

Чуда да нису питали вас у НАТО у какоће и докле ће ратовати. Вјероватносу се препали вас па несмеју даље. Шупља прича само дасе нешто прича. Гледате штасе догађа а несмијете ништа. Доста сте ви ровили сад мало гутајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

03.04.2022 16:00

Руси око Кијева. Столтемберг мора знати да се то зове везивање снага ради слабљења других праваца нпр. Мариупољ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

03.04.2022 16:11

Овај Стотелберг није нормалан какви пивлацење доксе неовлада цитава Украјина нема назад. Није Рус крено дасе повлаци то зна и најлуди цовјек а овај као вода Натоа а прависе будала као незна. Тоје стеатегија ратовања обаколи а ови унутра сто остану самицесе предати а плаценици сеператисти и азов се морају сами раније поубијати несмију зиви у руке Русима јер знају стасу радили са Украјинским цивилима и Руском војском. И на крају ијасе питам како Руси нису питали стотеберга и амере кадцесе и дикле повуци. Садце тек да виде стаје борба и цисцење терторије до Рунунске границе Све томора бити цисто при првог маја јер деветог је дан по једе над фасизмом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сергије

03.04.2022 16:15

Није зааааааааааар!!!!! Ћудно,ћудно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

03.04.2022 17:25

Само се рокајте будале, продаја оружја иде а хране и нафте опада. Све ће вам ово доћи на наплату. Ионако су обје државе живјеле у биједи као увијек кроз историју. Мудри запад ће на крају опет доћи да обнавља ал овај пут камате ће бити пуно високе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спашава опстанак НАТО-а

03.04.2022 17:57

Нешто је шеф НАТО нервозан, ко њега шта пита, нек се усуди ући на терен, ал нема од тога ништа, већ подрива са стране, нема му*а. Изгледа да су им санкције највећи интерконтинентални домет, хахаха. 3000 санкција до украјинске кризе, и у току кризе јш 3000 уведених санкција. Ал ето , нек се само тјеше. Тренутно профитирају, ал на кратко. Подривају Русију, циљају Кину, руше Западну Европу. Срећом Евроазијски блок нова реалност, а мука за САД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ускоро шах-мат

03.04.2022 18:05

Довољно је пратити шта изјављују. Што је већа фрустрација Запада то су им изјаве и лажи, веће и подлије. То је недвосмислен сигнал њиховог неуспјеха намјера. Шта год да предузму Запад неће имати моћ одлуке како ће бити у Украјини. Пројектовали су овај рат, ал дугорочно гледано неће остварити своје циљеве. Није ово први напад на Русију преко Украјине. Зна Рус јако добро шта и како треба. Само полако. Западно "царство" неће моћи више као до сада да пали, убија, уништава. Прекомпозиција с нага је у току.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

04.04.2022 00:27

Руси се неце повуци док неостваре циљ а били су свјесни санкција

Name

бели

04.04.2022 05:53

Гадно је када за столом изгубите своје територије јер их онда крваво треба врацати.Јевреји се боре за сваки м2, а тек територију велицине УКР, где вам одмах промјене језик и направе нацију нацистицку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тврд

04.04.2022 10:58

Па зар нису Срби и Јевреји пријатељи. А Срби су Руси, то знамо :-Д