Stoltenberg: Rusija nije povukla svoje snage

- Rusija nije zaista povukla svoje snage, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, upozoravajući da će se napadi u Ukrajini nastaviti.

Svijet 03.04.2022 | 17:14
Stoltenberg: Rusija nije povukla svoje snage

"Ono što vidimo nije pravo povlačenje. Mejdutim, vidimo da Rusija regrupiše svoje trupe i da neke od njih vraća da bi ih ponovo naoružala, da bi ih pojačala, da bi ih ponovo snabdela. Ne treba biti previše optimističan jer će se napadi nastaviti", rekao je Stoltenberg za Si-EN-En.

Stoltenberg je to rekao nakon jučerašnjeg izveštaja ukrajinske vlade da je ceo Kijevski region "oslobođen" od ruskih snaga.

"Irpin, Buča, Gostomel i cela Kijevska oblast su oslobođeni od osvajača", navela je zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maliar na Fejsbuku.

NATO je, takođe, zabrinut zbog potencijalnih pojačanih napada, posebno na jugu i istoku, rekao je Stoltenberg.

"Dakle, ovo nije pravo povlačenje, već više promena strategije. Više fokusiranje na jug i istok", dodao je on.

(Tanjug) 

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Topla Voda

03.04.2022 15:31

Naravno da se ne povlače , sad će biti još žešće, jeste da će biti više "kolatrealne štete", ali ko te pita , kada se druga strana frajeriše !

ODGOVORITE
Name

realnost

03.04.2022 20:51

Poceo je pocetak kraja EU! Evropa je sama sebi potpisala smrtnu presudu.

Name

ISTOČNO SARAJEVO

03.04.2022 15:45

To i jestev pravi cilj Rusije, da se ovlada istokom i jugom Ukrajine pogotovo dijelovime gdje je ruski narod većinski.Navodno napad na Kijev je bio samo razvlačenje ukrajinske vojske.Očito da je situacija na jugu riješena , Mariupolj je pred padom,pa nema potrebe držati vosku na Kijevu.Sve se manje više odvija po Putinovom planu.

ODGOVORITE
Name

Ma da

03.04.2022 15:51

Tebe će pitati i Bajdena hoće li se povući Rusija?!

ODGOVORITE
Name

Stojko

03.04.2022 16:00

Čuda da nisu pitali vas u NATO u kakoće i dokle će ratovati. Vjerovatnosu se prepali vas pa nesmeju dalje. Šuplja priča samo dase nešto priča. Gledate štase događa a nesmijete ništa. Dosta ste vi rovili sad malo gutajte.

ODGOVORITE
Name

Q

03.04.2022 16:00

Rusi oko Kijeva. Stoltemberg mora znati da se to zove vezivanje snaga radi slabljenja drugih pravaca npr. Mariupolj.

ODGOVORITE
Name

Xxx

03.04.2022 16:11

Ovaj Stotelberg nije normalan kakvi pivlacenje dokse neovlada citava Ukrajina nema nazad. Nije Rus kreno dase povlaci to zna i najludi covjek a ovaj kao voda Natoa a pravise budala kao nezna. Toje steategija ratovanja obakoli a ovi unutra sto ostanu samicese predati a placenici seperatisti i azov se moraju sami ranije poubijati nesmiju zivi u ruke Rusima jer znaju stasu radili sa Ukrajinskim civilima i Ruskom vojskom. I na kraju ijase pitam kako Rusi nisu pitali stoteberga i amere kadcese i dikle povuci. Sadce tek da vide staje borba i ciscenje tertorije do Rununske granice Sve tomora biti cisto pri prvog maja jer devetog je dan po jede nad fasizmom.

ODGOVORITE
Name

Sergije

03.04.2022 16:15

Nije zaaaaaaaaaaar!!!!! Ćudno,ćudno

ODGOVORITE
Name

Patriota

03.04.2022 17:25

Samo se rokajte budale, prodaja oružja ide a hrane i nafte opada. Sve će vam ovo doći na naplatu. Ionako su obje države živjele u bijedi kao uvijek kroz istoriju. Mudri zapad će na kraju opet doći da obnavlja al ovaj put kamate će biti puno visoke.

ODGOVORITE
Name

Spašava opstanak NATO-a

03.04.2022 17:57

Nešto je šef NATO nervozan, ko njega šta pita, nek se usudi ući na teren, al nema od toga ništa, već podriva sa strane, nema mu*a. Izgleda da su im sankcije najveći interkontinentalni domet, hahaha. 3000 sankcija do ukrajinske krize, i u toku krize jš 3000 uvedenih sankcija. Al eto , nek se samo tješe. Trenutno profitiraju, al na kratko. Podrivaju Rusiju, ciljaju Kinu, ruše Zapadnu Evropu. Srećom Evroazijski blok nova realnost, a muka za SAD.

ODGOVORITE
Name

Uskoro šah-mat

03.04.2022 18:05

Dovoljno je pratiti šta izjavljuju. Što je veća frustracija Zapada to su im izjave i laži, veće i podlije. To je nedvosmislen signal njihovog neuspjeha namjera. Šta god da preduzmu Zapad neće imati moć odluke kako će biti u Ukrajini. Projektovali su ovaj rat, al dugoročno gledano neće ostvariti svoje ciljeve. Nije ovo prvi napad na Rusiju preko Ukrajine. Zna Rus jako dobro šta i kako treba. Samo polako. Zapadno "carstvo" neće moći više kao do sada da pali, ubija, uništava. Prekompozicija s naga je u toku.

ODGOVORITE
Name

Niko

04.04.2022 00:27

Rusi se nece povuci dok neostvare cilj a bili su svjesni sankcija

Name

beli

04.04.2022 05:53

Gadno je kada za stolom izgubite svoje teritorije jer ih onda krvavo treba vracati.Jevreji se bore za svaki m2, a tek teritoriju velicine UKR, gde vam odmah promjene jezik i naprave naciju nacisticku.

ODGOVORITE
Name

Tvrd

04.04.2022 10:58

Pa zar nisu Srbi i Jevreji prijatelji. A Srbi su Rusi, to znamo :-D