Отпуштени рудари који су били на лијечењу у Алексинцу

Из болнице у Алексинцу јутрос је отпуштено на кућно лечење преосталих девет рудара који су лечени у тој установи, рекао је директор болнице др Горан Видић. Он је навео да је код њих збринуто 17 рудара, али да су осморица јуче отпуштени.

Србија 03.04.2022 | 11:45
Отпуштени рудари који су били на лијечењу у Алексинцу

"Након што је јуче отпиштено осам рудара, данас смо отпустили и престалих девет на кућно лечење. Сви су доброг здравственог стања. Заказане су им контроле. Имају терапију коју ће узимати код куће", навео је Видић.

У КЦ Ниш на лечењу су тројица рудара, а како нам је речено у тој здравственој установи сви су у стабилном стању.

У руднику "Соко" код Сокобање у петак око пет сати ујутру дошло до несреће у којој се обрушио део јаме. У несрећи је погинуло осам рудара, а најмање 20 је повређено и њима је прва помоћ указана најпре у Хитној помоћи у Алексинцу. Остали рудари који су се у тренутку несреће налазили у окну одмах су извучени.

У болници у Алексинцу било је збринуто њих 17, док су тројица пребачени у КЦ Ниш.

Преминули су Дарко Златковић (1979), Ненад Тривунац (1985), Радован Грујић (1975), Петар Петровић (1991), Бранко Чокорило (1966), Бранислав Златановић (1967), Братислав Живковић (1963) и Бојан Стајић Бојан (1988).

Вршилац дужности директора "Ресавице" Саша Спасић рекао је да није било експлозије у руднику, већ да је највероватније дошло до пробоја метана и да је његова концентрација била 95 процената.

(Еуронеwс Србија)

Коментари / 0

Оставите коментар