Otpušteni rudari koji su bili na liječenju u Aleksincu

Iz bolnice u Aleksincu jutros je otpušteno na kućno lečenje preostalih devet rudara koji su lečeni u toj ustanovi, rekao je direktor bolnice dr Goran Vidić. On je naveo da je kod njih zbrinuto 17 rudara, ali da su osmorica juče otpušteni.

Srbija 03.04.2022 | 11:45
Otpušteni rudari koji su bili na liječenju u Aleksincu

"Nakon što je juče otpišteno osam rudara, danas smo otpustili i prestalih devet na kućno lečenje. Svi su dobrog zdravstvenog stanja. Zakazane su im kontrole. Imaju terapiju koju će uzimati kod kuće", naveo je Vidić.

U КC Niš na lečenju su trojica rudara, a kako nam je rečeno u toj zdravstvenoj ustanovi svi su u stabilnom stanju.

U rudniku "Soko" kod Sokobanje u petak oko pet sati ujutru došlo do nesreće u kojoj se obrušio deo jame. U nesreći je poginulo osam rudara, a najmanje 20 je povređeno i njima je prva pomoć ukazana najpre u Hitnoj pomoći u Aleksincu. Ostali rudari koji su se u trenutku nesreće nalazili u oknu odmah su izvučeni.

U bolnici u Aleksincu bilo je zbrinuto njih 17, dok su trojica prebačeni u КC Niš.

Preminuli su Darko Zlatković (1979), Nenad Trivunac (1985), Radovan Grujić (1975), Petar Petrović (1991), Branko Čokorilo (1966), Branislav Zlatanović (1967), Bratislav Živković (1963) i Bojan Stajić Bojan (1988).

Vršilac dužnosti direktora "Resavice" Saša Spasić rekao je da nije bilo eksplozije u rudniku, već da je najverovatnije došlo do proboja metana i da je njegova koncentracija bila 95 procenata.

(Euronews Srbija)

Komentari / 0

Ostavite komentar