Посебна сједница НС Републике Српске у наредних 10 дана

Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске, коју је затражио српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, требало би да буде одржана у наредних десет дана, изјавио је данас предсједник парламента Недељко Чубриловић.

Република Српска 03.04.2022 | 10:40
Посебна сједница НС Републике Српске у наредних 10 дана

Чубриловић је рекао новинарима да је тако предвиђено Пословником о раду парламента, уз потребне материјале.

На питање новинара да ли ће бити укинуто Републичко јавно тужилаштво, Чубриловић, који је и лидер ДЕМОС-а, нагласио је да владајућа коалиција у Српској о томе није разговарала.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик затражио је посебну сједницу Народне скупштине поводом одлука Предсједништва БиХ, усвојених без консензуса, које је прогласио веома штетним по виталне интересе Српске. За дневни ред Додик је предложио пет тачака.

Додик је прогласио као веома штетну по виталне интересе Републике Српске одлуку о одобравању закључивања споразума о учешћу БиХ у међународном истраживању о учењу и подучавању, која је усвојена на јучерашњој сједници без консензуса, те позвао посланике Народне скупштине да се о томе изјасне.

Веома штетном по виталне интересе Српске Додик је прогласио и одлуку о одобравању закључивања споразума о учешћу БиХ у међународном истраживању трендова у знању математике и природних наука.

Додик је навео да је по виталне интересе Српске веома штетна и одлука о одобравању закључивања споразума о учешћу БиХ у међународном истраживању компјутерске и информационе писмености 2023.

Веома штетном по виталне интересе Српске Додик је оцијенио и одлуку о одобравању закључивања меморандума о разумијевању између Централне изборне комисије БиХ и ОЕБС-а у БиХ.

Додик је навео да је веома штетна по виталне интересе Српске и одлука о одобравању закључивања меморандума о разумијевању у вези са изборном сарадњом између ЦИК-а БиХ и Државне изборне канцеларије Мађарске.

(Срна/БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Мијо

03.04.2022 08:52

Хоће ли бити икаква говора за нуклеарни отпад, то је много тежа тема од ове коју господин Додок предлаже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

03.04.2022 09:36

Дали ико сматра висе те схед ице за озбиљним.

Name

Лејла Митровиц-Тадиц

03.04.2022 12:16

Ста знају лидери папакланд-а ста је то радиокативност? Нима вази само долар $.

Name

Ухх

03.04.2022 16:46

Зар неце о акцизама расправљати?

Name

приједор

03.04.2022 09:43

Ово само луди људи могу изгласатиДа забаране студентима да развијају своје знање да забране ућешче на међународним такмичењима у знању. ИТ технологијама.....Додуше Додик је и рекао да не вриједи знање ако немаш књижицу СНСДеа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик витла Скупстином

03.04.2022 10:02

За своје потребе. Као и много пута до сада. Као цовјек стално рјесава неке проблеме које сам ствара. А за стварне проблеме нема ни одговор ни рјесења. Показао је све сто зна и мозе зс ових 15 година владавине. И нека висе оде, зивот це бити мирнији и поштенији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиндјо

03.04.2022 10:57

Хоче ли бити тачка дневног реда;;;((( Милорад Додик веома штетна особа по РС и БиХ, и као највеча штеточина треба да сам себи изгласа неповјерење, можда би тада повратио повјерење

ОДГОВОРИТЕ
Name

Када

03.04.2022 14:04

це витални интерес бити Трговска Гора ,корупција ,примања по все основа ,и онако мали буџет преседнице у ова кризна времена 16 савјетника беспотребна засиједања и тросење народног новца ,срамите се

ОДГОВОРИТЕ