Posebna sjednica NS Republike Srpske u narednih 10 dana

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, koju je zatražio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, trebalo bi da bude održana u narednih deset dana, izjavio je danas predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović.

Republika Srpska 03.04.2022 | 10:40
Posebna sjednica NS Republike Srpske u narednih 10 dana

Čubrilović je rekao novinarima da je tako predviđeno Poslovnikom o radu parlamenta, uz potrebne materijale.

Na pitanje novinara da li će biti ukinuto Republičko javno tužilaštvo, Čubrilović, koji je i lider DEMOS-a, naglasio je da vladajuća koalicija u Srpskoj o tome nije razgovarala.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zatražio je posebnu sjednicu Narodne skupštine povodom odluka Predsjedništva BiH, usvojenih bez konsenzusa, koje je proglasio veoma štetnim po vitalne interese Srpske. Za dnevni red Dodik je predložio pet tačaka.

Dodik je proglasio kao veoma štetnu po vitalne interese Republike Srpske odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju o učenju i podučavanju, koja je usvojena na jučerašnjoj sjednici bez konsenzusa, te pozvao poslanike Narodne skupštine da se o tome izjasne.

Veoma štetnom po vitalne interese Srpske Dodik je proglasio i odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju trendova u znanju matematike i prirodnih nauka.

Dodik je naveo da je po vitalne interese Srpske veoma štetna i odluka o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju kompjuterske i informacione pismenosti 2023.

Veoma štetnom po vitalne interese Srpske Dodik je ocijenio i odluku o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i OEBS-a u BiH.

Dodik je naveo da je veoma štetna po vitalne interese Srpske i odluka o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumijevanju u vezi sa izbornom saradnjom između CIК-a BiH i Državne izborne kancelarije Mađarske.

(Srna/BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Mijo

03.04.2022 08:52

Hoće li biti ikakva govora za nuklearni otpad, to je mnogo teža tema od ove koju gospodin Dodok predlaže.

ODGOVORITE
Name

Dzoo

03.04.2022 09:36

Dali iko smatra vise te shed ice za ozbiljnim.

Name

Lejla Mitrovic-Tadic

03.04.2022 12:16

Sta znaju lideri papakland-a sta je to radiokativnost? Nima vazi samo dolar $.

Name

Uhh

03.04.2022 16:46

Zar nece o akcizama raspravljati?

Name

prijedor

03.04.2022 09:43

Ovo samo ludi ljudi mogu izglasatiDa zabarane studentima da razvijaju svoje znanje da zabrane ućešče na međunarodnim takmičenjima u znanju. IT tehnologijama.....Doduše Dodik je i rekao da ne vrijedi znanje ako nemaš knjižicu SNSDea

ODGOVORITE
Name

Dodik vitla Skupstinom

03.04.2022 10:02

Za svoje potrebe. Kao i mnogo puta do sada. Kao covjek stalno rjesava neke probleme koje sam stvara. A za stvarne probleme nema ni odgovor ni rjesenja. Pokazao je sve sto zna i moze zs ovih 15 godina vladavine. I neka vise ode, zivot ce biti mirniji i pošteniji.

ODGOVORITE
Name

Pindjo

03.04.2022 10:57

Hoče li biti tačka dnevnog reda;;;((( Milorad Dodik veoma štetna osoba po RS i BiH, i kao največa štetočina treba da sam sebi izglasa nepovjerenje, možda bi tada povratio povjerenje

ODGOVORITE
Name

Kada

03.04.2022 14:04

ce vitalni interes biti Trgovska Gora ,korupcija ,primanja po vse osnova ,i onako mali budžet presednice u ova krizna vremena 16 savjetnika bespotrebna zasijedanja i trosenje narodnog novca ,sramite se

ODGOVORITE