Данас хладније, уз слабије и повремене падавине

 У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити хладније вријеме, уз слабе и повремене падавине, а разведравање се очекује у другом дијелу дана.

Босна и Херцеговина 03.04.2022 | 09:11
Данас хладније, уз слабије и повремене падавине

Падаће слаба киша пријеподне, у вишим предјелима снијег, уз формирање мањег сњежног покривача. На сјеверу и западу сусњежица и слаб снијег понегдје ће падати и у нижим предјелима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На југу се очекује повремено јача киша и пљукови.

Претежно суво вријеме, уз постепено разведравање од запада, очекује се током поподнева, а увече и током ноћи даље разведравање, уз све хладније вријеме.

Дуваће слаб до умјерен сјеверозападни и сјеверни вјетар.

Максимална дневна температура ваздуха од четири до осам, на југу до 11, у вишим предјелима од нула степени Целзијуса.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је у већини крајева претежно облачно вријеме са локално слабим снијегом.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница минус осам, Чемерно минус три, Мраковица и Хан Пијесак минус два, Гацко, Калиновик и Соколац минус један и Мркоњић Град и Ливно нула степени Целзијуса.

У Билећи, Рибнику, Сребреници, Шипову, Бихаћу, Бугојну и Сарајеву измјерен је један степен, у Новом Граду и Санском Мосту два, у Бањалуци, Вишеграду, Приједору, Рудом, Српцу и Требињу и Зеници три, у Бијељини, Добоју, Фочи, Грудама и Мостару четири и у Неуму шест степена Целзијуса. 

(Срна Фото: Профимедиа) 

Коментари / 0

Оставите коментар