Danas hladnije, uz slabije i povremene padavine

 U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti hladnije vrijeme, uz slabe i povremene padavine, a razvedravanje se očekuje u drugom dijelu dana.

Bosna i Hercegovina 03.04.2022 | 09:11
Danas hladnije, uz slabije i povremene padavine

Padaće slaba kiša prijepodne, u višim predjelima snijeg, uz formiranje manjeg snježnog pokrivača. Na sjeveru i zapadu susnježica i slab snijeg ponegdje će padati i u nižim predjelima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na jugu se očekuje povremeno jača kiša i pljukovi.

Pretežno suvo vrijeme, uz postepeno razvedravanje od zapada, očekuje se tokom popodneva, a uveče i tokom noći dalje razvedravanje, uz sve hladnije vrijeme.

Duvaće slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar.

Maksimalna dnevna temperatura vazduha od četiri do osam, na jugu do 11, u višim predjelima od nula stepeni Celzijusa.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je u većini krajeva pretežno oblačno vrijeme sa lokalno slabim snijegom.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica minus osam, Čemerno minus tri, Mrakovica i Han Pijesak minus dva, Gacko, Кalinovik i Sokolac minus jedan i Mrkonjić Grad i Livno nula stepeni Celzijusa.

U Bileći, Ribniku, Srebrenici, Šipovu, Bihaću, Bugojnu i Sarajevu izmjeren je jedan stepen, u Novom Gradu i Sanskom Mostu dva, u Banjaluci, Višegradu, Prijedoru, Rudom, Srpcu i Trebinju i Zenici tri, u Bijeljini, Doboju, Foči, Grudama i Mostaru četiri i u Neumu šest stepena Celzijusa. 

(Srna Foto: Profimedia) 

Komentari / 0

Ostavite komentar