Исповијест рудара: Колега је викнуо - метан!

Слађан Димитријевић, један од рудара збринутих у Алексиначкој болници опоравио се од тровања метаном у у јучерашњој несрећи у руднику Соко и каже да се све одиграло врло брзо и да су спашени присебношћу старијег колеге.

Србија 02.04.2022 | 11:07
Исповијест рудара: Колега је викнуо - метан!

"Били смо на радилишту и један старији колега рекао је: Метан! Кренули смо да се повлачимо према излазу. Међутим, онесвестио сам се и пао. Следеће чега се сећам је да ме неко вуче и да дишем свеж ваздух", рекао је Димитријевић.

Он је казао да није имао друге тегобе осим губирка свијести. Рекао је да је још под утиском онога што се догодило и да ће га то што се догодило сигурно сустићи наредних дана.

У несрећи која се јуче догодила у руднику "Соко" код Сокобање погинуло је осморо радника, а двадесет их је повријеђено.

Срећом, повријеђени рудари се опорављају.

Метан је управо највећа опасност у рудницима попут "Сокола",  а пријетње које са собом носи су гушење и експлозија.

У току ноћи између четвртка на петак угасило се осам живота у окну.

Док су били у трећој смјени, погинули су Братислав Живковић (59), Бранко Чокорило (56), Бранислав Златановић (55), Радован Грујић (47), Дарко Златковић (43), Ненад Тривунац (37), Бојан Стајић (34) и најмлађи - Петар Петровић који је имао само 31 годину.

(Телеграф)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Вајо

02.04.2022 10:02

Нек само ништа не буде гузичарима у фотељама, од општинских гурбета до државних црвених и разнобојних, и да су њихова дјеца збринута, а овај поштен свијет ставља главу у торбу сваки дан.. ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мијо

02.04.2022 11:18

Уместо инзењера рударства рудник води правник. Толико.

Name

Амбасадор

02.04.2022 12:45

Сућут породицама и вјечна слава настрадалим рударима. Брз опоравак повријеђеним рударима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИЗБОРНА ГОДИНА

02.04.2022 13:23

ИМА ЛИ ИГДЈЕ У РУДНИКУ ДА РАДИ СИН НЕКОГ ПОЛИРИЦАРА ИЛИ ТАЈКУНА.НЕ,ЗА ЊИХ СУ РЕЗЕРВИСАНА МЈWСТА У ЈАВНОМ СЕКТИРУ У ДЕБЕЛОЈ ЗАКЕДЈИНИ А МОГУ ДА БУДУ И ДИРЕКТОРИ СА КУПЉЕНИМ ДИПЛОМАМА.ДА ЛИ СЕ СЈЕТЕ ИКАД ДА ЗА СВАКУ УОАЉЕНУ СИЈАЛИЦУ И ТОПЛУ СОБУ СУ ЗАСЛУЗНИ УОРАВО ТИ РУДАРИ О КОЈИМА СЕ ПРИЦА САМО КАД ДОДЈЕ ДО НЕСРЕЦЕ.

Name

Мики

02.04.2022 15:45

Од памтивијека стоји стара изрека да у руднику нема бабиних синова већ су то обично поштени људи са обратом а сви знамо да је рударски хљеб са седам кора но поштен и образли искрена сућут породицама а повријеђенима брзо оздрављење

ОДГОВОРИТЕ