Ispovijest rudara: Kolega je viknuo - metan!

Slađan Dimitrijević, jedan od rudara zbrinutih u Aleksinačkoj bolnici oporavio se od trovanja metanom u u jučerašnjoj nesreći u rudniku Soko i kaže da se sve odigralo vrlo brzo i da su spašeni prisebnošću starijeg kolege.

Srbija 02.04.2022 | 11:07
Ispovijest rudara: Kolega je viknuo - metan!

"Bili smo na radilištu i jedan stariji kolega rekao je: Metan! Krenuli smo da se povlačimo prema izlazu. Međutim, onesvestio sam se i pao. Sledeće čega se sećam je da me neko vuče i da dišem svež vazduh", rekao je Dimitrijević.

On je kazao da nije imao druge tegobe osim gubirka svijesti. Rekao je da je još pod utiskom onoga što se dogodilo i da će ga to što se dogodilo sigurno sustići narednih dana.

U nesreći koja se juče dogodila u rudniku "Soko" kod Sokobanje poginulo je osmoro radnika, a dvadeset ih je povrijeđeno.

Srećom, povrijeđeni rudari se oporavljaju.

Metan je upravo najveća opasnost u rudnicima poput "Sokola",  a prijetnje koje sa sobom nosi su gušenje i eksplozija.

U toku noći između četvrtka na petak ugasilo se osam života u oknu.

Dok su bili u trećoj smjeni, poginuli su Bratislav Živković (59), Branko Čokorilo (56), Branislav Zlatanović (55), Radovan Grujić (47), Darko Zlatković (43), Nenad Trivunac (37), Bojan Stajić (34) i najmlađi - Petar Petrović koji je imao samo 31 godinu.

(Telegraf)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Vajo

02.04.2022 10:02

Nek samo ništa ne bude guzičarima u foteljama, od opštinskih gurbeta do državnih crvenih i raznobojnih, i da su njihova djeca zbrinuta, a ovaj pošten svijet stavlja glavu u torbu svaki dan.. ?

ODGOVORITE
Name

Mijo

02.04.2022 11:18

Umesto inzenjera rudarstva rudnik vodi pravnik. Toliko.

Name

Ambasador

02.04.2022 12:45

Sućut porodicama i vječna slava nastradalim rudarima. Brz oporavak povrijeđenim rudarima.

ODGOVORITE
Name

IZBORNA GODINA

02.04.2022 13:23

IMA LI IGDJE U RUDNIKU DA RADI SIN NEKOG POLIRICARA ILI TAJKUNA.NE,ZA NJIH SU REZERVISANA MJWSTA U JAVNOM SEKTIRU U DEBELOJ ZAKEDJINI A MOGU DA BUDU I DIREKTORI SA KUPLJENIM DIPLOMAMA.DA LI SE SJETE IKAD DA ZA SVAKU UOALJENU SIJALICU I TOPLU SOBU SU ZASLUZNI UORAVO TI RUDARI O KOJIMA SE PRICA SAMO KAD DODJE DO NESRECE.

Name

Miki

02.04.2022 15:45

Od pamtivijeka stoji stara izreka da u rudniku nema babinih sinova već su to obično pošteni ljudi sa obratom a svi znamo da je rudarski hljeb sa sedam kora no pošten i obrazli iskrena sućut porodicama a povrijeđenima brzo ozdravljenje

ODGOVORITE