Полицијска управа Бијељина обиљежила Дан полиције и 30 година МУП-а РС

Парастосом и полагањем вијенаца на споменик погинулим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Полицијска управа Бијељина обиљежила је Дан полиције и 30 година МУП-а Српске.

Република Српска 01.04.2022 | 18:42
Полицијска управа Бијељина обиљежила Дан полиције и 30 година МУП-а РС

Начелник Полицијске управе Бијељина Стјепан Терзић истакао да су парастос и полагање вијенаца погинулим припадницима МУП-а Републике Српске начин да се ода почаст онима који су своје животе уградили у темеље Српске како би њени грађани живјели у слободи.

“Ово је прилика да им искажемо вјечну захвалност за жртву коју су поднијели. Наша обавеза је да садашњим и будућим генерацијама укажемо на нужност да се истраје на путу очувања Републике Српске и унапређењу рада МУП-а Републике Српске, с циљем безбједности наших грађана и њихове имовине.“

Некадашњи командант 4. одреда Специјалне бригаде полиције Ратомир Драганић нагласио је да се Република Српска мора чувати као зјеница ока.

„Ово је најтежи тренутак за Републику Српску, с обзиром на то да неки у посљедње вријеме хоће да је униште , али ми смо је стварали и нећемо је дати заједно са овом омладином која обиљежава све помене и парастосе погинулима у Одбрамбено-отаџбинском рату.”

Миодраг Стевановић, предсједник Борачке организације Бијељина подсјетио је да су сви припадници МУП-а били на свом задатку и бранику отаџбине заједно са свим припасници Војске Републике Српске.

“Они су дали велики допринос стварању Српске подносећи велику жртву. У славу и част свих погинулих полицајаца ми смо данас овдје положили цвијеће сјећејаући их се, захвални за све оно што су учинили за Републику Српску”, рекао је Стевановић.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је истакао да је обавеза свих да дјелима покажу да жртве полицајаца никада не смију бити заборављене, јер је њихов херојски подвиг плаћен оним највреднијим, животима, да бисмо ми данас живјели у слободи.

„Свједоци смо колико је позив полицајца изазован. Прије неколико дана убиство високог полицијског службеника доказ је колики је то удар на Републику Српску и слободу. Зато испред Града Бијељине поручујемо да смо свим срцем, моралном и материјалном подршком, колико је у нашој могућности и надлежности, уз Полицијску управу и сваког припадника МУП-а, у настојању да се у Републици Српској очувају мир и безбједност."

Петровић је додао да је сваки полицајац чувар Републике Српске.

„Овакви су овакви датуми и помени изнад сваког интереса и политике, нешто што нас окупља и што осјећамо у нашим срцима, а то је саосјећање са породицама погинулих полицијаца којима дугујемо вјечну захвалност.”

Предсједник Скупштине Града Бијељина Александар Ђурђевић указао је да сваког дана морамо имати у виду жртву погинулих припадника МУП-а.

“У тим али и у данашњим годинама полиција Републике Српске је оно што чува све грађане Српске, њихову слободу и безбједности. Зато не сумњам да је ово само првих 30 година МУП-а и да ћемо обиљежавати и многе друге јубилеје”, рекао је Ђурђевић.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је поручио да је обавеза свих нас да његујумо атмосферу за будућа покољења да нам се никад више не понове таква страдања и да ниједна мајка не заплаче за својим дјететом.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МУПетСхоу

02.04.2022 05:58

Ко ради, тај и има!

ОДГОВОРИТЕ