Policijska uprava Bijeljina obilježila Dan policije i 30 godina MUP-a RS

Parastosom i polaganjem vijenaca na spomenik poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policijska uprava Bijeljina obilježila je Dan policije i 30 godina MUP-a Srpske.

Republika Srpska 01.04.2022 | 18:42
Policijska uprava Bijeljina obilježila Dan policije i 30 godina MUP-a RS

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić istakao da su parastos i polaganje vijenaca poginulim pripadnicima MUP-a Republike Srpske način da se oda počast onima koji su svoje živote ugradili u temelje Srpske kako bi njeni građani živjeli u slobodi.

“Ovo je prilika da im iskažemo vječnu zahvalnost za žrtvu koju su podnijeli. Naša obaveza je da sadašnjim i budućim generacijama ukažemo na nužnost da se istraje na putu očuvanja Republike Srpske i unapređenju rada MUP-a Republike Srpske, s ciljem bezbjednosti naših građana i njihove imovine.“

Nekadašnji komandant 4. odreda Specijalne brigade policije Ratomir Draganić naglasio je da se Republika Srpska mora čuvati kao zjenica oka.

„Ovo je najteži trenutak za Republiku Srpsku, s obzirom na to da neki u posljednje vrijeme hoće da je unište , ali mi smo je stvarali i nećemo je dati zajedno sa ovom omladinom koja obilježava sve pomene i parastose poginulima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.”

Miodrag Stevanović, predsjednik Boračke organizacije Bijeljina podsjetio je da su svi pripadnici MUP-a bili na svom zadatku i braniku otadžbine zajedno sa svim pripasnici Vojske Republike Srpske.

“Oni su dali veliki doprinos stvaranju Srpske podnoseći veliku žrtvu. U slavu i čast svih poginulih policajaca mi smo danas ovdje položili cvijeće sjećejaući ih se, zahvalni za sve ono što su učinili za Republiku Srpsku”, rekao je Stevanović.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je istakao da je obaveza svih da djelima pokažu da žrtve policajaca nikada ne smiju biti zaboravljene, jer je njihov herojski podvig plaćen onim najvrednijim, životima, da bismo mi danas živjeli u slobodi.

„Svjedoci smo koliko je poziv policajca izazovan. Prije nekoliko dana ubistvo visokog policijskog službenika dokaz je koliki je to udar na Republiku Srpsku i slobodu. Zato ispred Grada Bijeljine poručujemo da smo svim srcem, moralnom i materijalnom podrškom, koliko je u našoj mogućnosti i nadležnosti, uz Policijsku upravu i svakog pripadnika MUP-a, u nastojanju da se u Republici Srpskoj očuvaju mir i bezbjednost."

Petrović je dodao da je svaki policajac čuvar Republike Srpske.

„Ovakvi su ovakvi datumi i pomeni iznad svakog interesa i politike, nešto što nas okuplja i što osjećamo u našim srcima, a to je saosjećanje sa porodicama poginulih policijaca kojima dugujemo vječnu zahvalnost.”

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević ukazao je da svakog dana moramo imati u vidu žrtvu poginulih pripadnika MUP-a.

“U tim ali i u današnjim godinama policija Republike Srpske je ono što čuva sve građane Srpske, njihovu slobodu i bezbjednosti. Zato ne sumnjam da je ovo samo prvih 30 godina MUP-a i da ćemo obilježavati i mnoge druge jubileje”, rekao je Đurđević.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je poručio da je obaveza svih nas da njegujumo atmosferu za buduća pokoljenja da nam se nikad više ne ponove takva stradanja i da nijedna majka ne zaplače za svojim djetetom.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

MUPetShou

02.04.2022 05:58

Ko radi, taj i ima!

ODGOVORITE