Миличевић: Отворени Балкан није препрека развоју БиХ

Дејтонски мировни споразум, двоентитетско уређење Босне и Херцеговине и опредјељеност за економско повезивање са регионом кроз програм Отворени Балкан нису препрека развоју БиХ већ прилика за њен напредак и просперитет, нагласио је Ђорђе Милићевић, члан Предсједништва СДС током посјете Клубу одборника Савезне централе Хришћанско демократске уније Њемачке (ЦДУ) у Покрајинском парламенту Бранденбург.

Република Српска 01.04.2022 | 17:13
Миличевић: Отворени Балкан није препрека развоју БиХ

Ђорђе Милићевић, члан Предсједништва СДС као члан политичко-привредне делегације БиХ борави у посјети савезним и покрајинским институцијама Њемачке.

Разговори који су вођени са  бројним политичким и привредним представницима Њемачке, уједно су и јединствна прилика да се  представи општина Шамац и Република Српска.

„У парламенту Покрајине (Ландтаг) Бранденбург је уприличен дочек од стране господина др Јана Редмана, предсједавајућег Клуба одборника Савезне централе Хришћанско демократске уније Њемачке (ЦДУ) у Покрајинском парламенту Бранденбург. Са господином Торстеном Алслебеном, генералним директором Уније средњег предузетништва и привреде унутар ЦДУ размијенио сам искуства у области подршке развоју малих и средњих  предузећа. Такође, обављени су разговори са њемачким привредницима на тему инвестиција.“ – истакао је Милићевић. 
 
Током посјети уприличен је обилазак Централног удружења њемачких занатлија (ЗДХ) као и посјета Инвестиционој банци покрајине Бранденбург (ИЛБ), и тим поводом вођен је разговор и дискусија са господином Кристијаном Кистнером, чланом Управног одбора банке.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

томахавк

01.04.2022 15:51

хвала лијепо.незанима нас та скрацена југославија.ко хоце сретно му.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О Бозе

02.04.2022 04:37

Спаси нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Начелниче,

02.04.2022 04:57

Решавај проблеме у постојећој привреди Општине, мани се високе политике. Шта се дешава у Новој форми немају ни минималац,, замрзавају,, плате, више сеи не зна колико је платаотето, људи немогу у пензијурадинеплаћенихдоприноса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Избори

02.04.2022 07:49

Јесте препрека

ОДГОВОРИТЕ