Miličević: Otvoreni Balkan nije prepreka razvoju BiH

Dejtonski mirovni sporazum, dvoentitetsko uređenje Bosne i Hercegovine i opredjeljenost za ekonomsko povezivanje sa regionom kroz program Otvoreni Balkan nisu prepreka razvoju BiH već prilika za njen napredak i prosperitet, naglasio je Đorđe Milićević, član Predsjedništva SDS tokom posjete Klubu odbornika Savezne centrale Hrišćansko demokratske unije NJemačke (CDU) u Pokrajinskom parlamentu Brandenburg.

Republika Srpska 01.04.2022 | 17:13
Miličević: Otvoreni Balkan nije prepreka razvoju BiH

Đorđe Milićević, član Predsjedništva SDS kao član političko-privredne delegacije BiH boravi u posjeti saveznim i pokrajinskim institucijama NJemačke.

Razgovori koji su vođeni sa  brojnim političkim i privrednim predstavnicima NJemačke, ujedno su i jedinstvna prilika da se  predstavi opština Šamac i Republika Srpska.

„U parlamentu Pokrajine (Landtag) Brandenburg je upriličen doček od strane gospodina dr Jana Redmana, predsjedavajućeg Kluba odbornika Savezne centrale Hrišćansko demokratske unije NJemačke (CDU) u Pokrajinskom parlamentu Brandenburg. Sa gospodinom Torstenom Alslebenom, generalnim direktorom Unije srednjeg preduzetništva i privrede unutar CDU razmijenio sam iskustva u oblasti podrške razvoju malih i srednjih  preduzeća. Takođe, obavljeni su razgovori sa njemačkim privrednicima na temu investicija.“ – istakao je Milićević. 
 
Tokom posjeti upriličen je obilazak Centralnog udruženja njemačkih zanatlija (ZDH) kao i posjeta Investicionoj banci pokrajine Brandenburg (ILB), i tim povodom vođen je razgovor i diskusija sa gospodinom Kristijanom Kistnerom, članom Upravnog odbora banke.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

tomahavk

01.04.2022 15:51

hvala lijepo.nezanima nas ta skracena jugoslavija.ko hoce sretno mu.

ODGOVORITE
Name

O Boze

02.04.2022 04:37

Spasi nas.

ODGOVORITE
Name

Načelniče,

02.04.2022 04:57

Rešavaj probleme u postojećoj privredi Opštine, mani se visoke politike. Šta se dešava u Novoj formi nemaju ni minimalac,, zamrzavaju,, plate, više sei ne zna koliko je plataoteto, ljudi nemogu u penzijuradineplaćenihdoprinosa.

ODGOVORITE
Name

Izbori

02.04.2022 07:49

Jeste prepreka

ODGOVORITE