Петрович озваничио акцију великог чишћења града

Симболични почетак традиционалне акције великог чишћења града под називом - Април мјесец чистоће - у Бијељини је озваничен садњом двије младице јасена у Градском парку. Градоначелник Бијељине је поручио и грађанима да, гдје год уоче згодно мјесто у својој околини, посаде дрво, показујући на тај начин бригу према будућим нараштајима и његујући животну средину.

Република Српска 01.04.2022 | 14:41
Петрович озваничио акцију великог чишћења града

- Јасен је симбол младости, гледајући како расте, желимо да гледамо и како се наш град развија и напредује, рекао је градоначелник Бијељине  Љубиша Петровић, након што је симболично засадио двије саднице овог дрвета у Градском парку, у знак почетка велике акције – Април, мјесец чистоће.

“На нама је да мијењањем одлуке о комуналном уређењу именовањем радне групе заједно с аневладиним организацијама које се баве заштитом животне средине и да  пронађемо најбоља рјешења и упутимо их у скупштинску процедуру. Морамо подићи свијест о томе колико је важно имати здраво земљиште, пити здраву воду и имати чист ваздух”, нагласио је Петровић.

Учешће у овој традиционалној активности, која се проводи у мјесецу априлу узело је и предузеће АД “Комуналац” из Бијељине, између осталог и одвожењем кабастог отпада.

“Кабасти отпад ће се одвозити у периоду од 15. до 30.04. у редовним терминима одвоза. Зато се двије седмице врши акција одвоза кабастог отпада, уколико не стигнемо у првом термину одвести, да грађани имају довољно времена да у другом термину редовног одвоза изнесу сав кабасти комунални отпад који је потребно одвести на депонију”, рекао је  Стојан Јововић, технички директор АД “Комуналац”, Бијељина.

Неке од даљих активности у оквиру акције Април мјесец чистоће биће усмјерене на отклањање отпада са јавних површина, односно дивљих депонија, најавио је градоначелник Бијељине.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

А тако

01.04.2022 13:40

И треба ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

трагац

03.04.2022 00:53

Српске шуме, да се има śта сјећи и у будућности ако буде Српске.

ОДГОВОРИТЕ