Petrovič ozvaničio akciju velikog čišćenja grada

Simbolični početak tradicionalne akcije velikog čišćenja grada pod nazivom - April mjesec čistoće - u Bijeljini je ozvaničen sadnjom dvije mladice jasena u Gradskom parku. Gradonačelnik Bijeljine je poručio i građanima da, gdje god uoče zgodno mjesto u svojoj okolini, posade drvo, pokazujući na taj način brigu prema budućim naraštajima i njegujući životnu sredinu.

Republika Srpska 01.04.2022 | 14:41
Petrovič ozvaničio akciju velikog čišćenja grada

- Jasen je simbol mladosti, gledajući kako raste, želimo da gledamo i kako se naš grad razvija i napreduje, rekao je gradonačelnik Bijeljine  Ljubiša Petrović, nakon što je simbolično zasadio dvije sadnice ovog drveta u Gradskom parku, u znak početka velike akcije – April, mjesec čistoće.

“Na nama je da mijenjanjem odluke o komunalnom uređenju imenovanjem radne grupe zajedno s anevladinim organizacijama koje se bave zaštitom životne sredine i da  pronađemo najbolja rješenja i uputimo ih u skupštinsku proceduru. Moramo podići svijest o tome koliko je važno imati zdravo zemljište, piti zdravu vodu i imati čist vazduh”, naglasio je Petrović.

Učešće u ovoj tradicionalnoj aktivnosti, koja se provodi u mjesecu aprilu uzelo je i preduzeće AD “Komunalac” iz Bijeljine, između ostalog i odvoženjem kabastog otpada.

“Kabasti otpad će se odvoziti u periodu od 15. do 30.04. u redovnim terminima odvoza. Zato se dvije sedmice vrši akcija odvoza kabastog otpada, ukoliko ne stignemo u prvom terminu odvesti, da građani imaju dovoljno vremena da u drugom terminu redovnog odvoza iznesu sav kabasti komunalni otpad koji je potrebno odvesti na deponiju”, rekao je  Stojan Jovović, tehnički direktor AD “Komunalac”, Bijeljina.

Neke od daljih aktivnosti u okviru akcije April mjesec čistoće biće usmjerene na otklanjanje otpada sa javnih površina, odnosno divljih deponija, najavio je gradonačelnik Bijeljine.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

A tako

01.04.2022 13:40

I treba ...

ODGOVORITE
Name

tragac

03.04.2022 00:53

Srpske šume, da se ima śta sjeći i u budućnosti ako bude Srpske.

ODGOVORITE