Џаферовић, Додик и Комшић упутили телеграм саучешћа

Предсједавајући Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић и чланови Милорад Додик и Жељко Комшић упутили су телеграме саучешћа предсједнику Србије Александру Вучићу поводом погибије осам рудара у руднику "Соко" код Сокобање.

Босна и Херцеговина 01.04.2022 | 13:24
Џаферовић, Додик и Комшић упутили телеграм саучешћа

"Поштовани предсједниче Вучићу, са дубоком тугом сам примио вијест о трагичној несрећи у руднику код Сокобање у којој је живот изгубило осам рудара, а више их је повријеђено. У име Предсједништва БиХ и у своје лично име, Вама и породицама страдалих исказујем изразе искреног саучешћа", наводи се у Џаферовићевом телеграму саучешћа.

Џаферовић је замолио Вучића да повријеђенима пренесе жеље за што бржи опоравак, као и изразе подршке спасилачким службама и љекарима који су први прискочили у помоћ након несреће, саопштено је из Предсједништва.

У телеграму саучешћа, које је Додик упутио предсједнику Србије се наводи да га је с великом тугом и жаљењем затекла вијест о несрећи која је у руднику мрког угља `Соко` однијела животе осам рудара.

Додик је нагласио да с пуним повјерењем у државу Србију изражава наду да ће на најбољи начин превазићи ову несрећу.

"Молим Вас да изразе мог саучешћа пренесете породицама погинулих рудара, а повријеђеним рударима пожелите брз опоравак", навео је Додик.

Комшић је у телеграму навео да је рударски посао тежак и захтјеван и да, нажалост, са собом некада носи неизвјесне и трагичне посљедице.

"Породицима преминулих упућујем најискреније саучешће, а повријеђеним рударима желим успјешан и брз опоравак", наводи се у Комшићевом телеграму саучешћа упућеном Вучићу.

Осам рудара јутрос је погинуло, а 18 је повријеђено у несрећи у руднику угља "Соко" код Сокобање,

(БН/Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зоx

01.04.2022 11:54

На жалост, потребне су несреће да се народи и лидери осјете емпатичним и да се приближе.....Велико жаљење и туга за овим поштеним и вриједним људима. Породицама искрено саучешће!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

01.04.2022 13:02

Хвала богу да сх бар сад у памети!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р.

01.04.2022 16:49

Цудо да није додик и тај слуцај блокирао,нека се бар у тој трагедији сугласије.

Name

?

01.04.2022 20:53

Недостатак хране,жита и уља па изливи емпатије

ОДГОВОРИТЕ