Džaferović, Dodik i Komšić uputili telegram saučešća

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i članovi Milorad Dodik i Željko Кomšić uputili su telegrame saučešća predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom pogibije osam rudara u rudniku "Soko" kod Sokobanje.

Bosna i Hercegovina 01.04.2022 | 13:24
Džaferović, Dodik i Komšić uputili telegram saučešća

"Poštovani predsjedniče Vučiću, sa dubokom tugom sam primio vijest o tragičnoj nesreći u rudniku kod Sokobanje u kojoj je život izgubilo osam rudara, a više ih je povrijeđeno. U ime Predsjedništva BiH i u svoje lično ime, Vama i porodicama stradalih iskazujem izraze iskrenog saučešća", navodi se u Džaferovićevom telegramu saučešća.

Džaferović je zamolio Vučića da povrijeđenima prenese želje za što brži oporavak, kao i izraze podrške spasilačkim službama i ljekarima koji su prvi priskočili u pomoć nakon nesreće, saopšteno je iz Predsjedništva.

U telegramu saučešća, koje je Dodik uputio predsjedniku Srbije se navodi da ga je s velikom tugom i žaljenjem zatekla vijest o nesreći koja je u rudniku mrkog uglja `Soko` odnijela živote osam rudara.

Dodik je naglasio da s punim povjerenjem u državu Srbiju izražava nadu da će na najbolji način prevazići ovu nesreću.

"Molim Vas da izraze mog saučešća prenesete porodicama poginulih rudara, a povrijeđenim rudarima poželite brz oporavak", naveo je Dodik.

Кomšić je u telegramu naveo da je rudarski posao težak i zahtjevan i da, nažalost, sa sobom nekada nosi neizvjesne i tragične posljedice.

"Porodicima preminulih upućujem najiskrenije saučešće, a povrijeđenim rudarima želim uspješan i brz oporavak", navodi se u Кomšićevom telegramu saučešća upućenom Vučiću.

Osam rudara jutros je poginulo, a 18 je povrijeđeno u nesreći u rudniku uglja "Soko" kod Sokobanje,

(BN/Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zox

01.04.2022 11:54

Na žalost, potrebne su nesreće da se narodi i lideri osjete empatičnim i da se približe.....Veliko žaljenje i tuga za ovim poštenim i vrijednim ljudima. Porodicama iskreno saučešće!

ODGOVORITE
Name

Istina

01.04.2022 13:02

Hvala bogu da sh bar sad u pameti!

ODGOVORITE
Name

R.

01.04.2022 16:49

Cudo da nije dodik i taj slucaj blokirao,neka se bar u toj tragediji suglasije.

Name

?

01.04.2022 20:53

Nedostatak hrane,žita i ulja pa izlivi empatije

ODGOVORITE