Бореновић: Жали Боже потрошеног времена и баченог новца

Бореновић је рекао да се из наведених разлога налазимо у шизофреној политичкој ситуацији у којој влада анархија, расуло, а самим тим и беспотребно трошење народног новца. 

Република Српска 31.03.2022 | 16:31
Бореновић: Жали Боже потрошеног времена и баченог новца

- Хитно сазивање сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ било је на силу и беспотребно, јер већина тачака за које се требало гласати у другом читању нити захтјева хитност, нити је усаглашено на Колегијуму.

Највећа одговорност за непотребно сазивање сједнице, мимо Устава и пословника, управо је на руководству Представничког дома. Већ три године смо сви таоци коалиције СНСД-СДА-ХДЗ, која је изабрала ово руководство, као што је бирала и друге структуре власти у БиХ.

Жали Боже потрошеног времена и баченог новца за бесмислице које проводи ово руководство – рекао је предсједник ПДП-а и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Бранислав Бореновић. 

Бореновић је рекао да се из наведених разлога налазимо у шизофреној политичкој ситуацији у којој влада анархија, расуло, а самим тим и беспотребно трошење народног новца. 

- Ова власт, сви они заједно, све ради само да не буде боље и зато су резултати њиховог (не)рада очајни. Немамо намјеру да будемо декор неспособним елитама које нису у стању ни сами себе да окупе, односно обезбиједе кворум, а знали су обезбиједити себи функције за које их народ плаћа, док је њихов „резултат“ једино договорено стварање тензија – поручио је Бореновић. 

Он је истакао да је опозиција до сада много пута показала одговорност: 

- И прије двадесетак дана смо показали одговорност, прије свега према народу, када смо због изузетних економских изазова у Представничком дому изгласали укидање акциза на гориво, смањење стопе ПДВ-а на основне животне намирнице и сет „европских закона“, а што је власт, посебно СНСД, поништила у Дому народа.

И током најгорих изазова током пандемије вируса корона, ми смо предлагали мјере и рјешења. У овој земљи опозиција ради посао власти, што је незамисливо у било којем нормалном систему у којем позиција власти носи и огромну одговорност. Овдје је све супротно и далеко од нормалног – рекао је Бореновић.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ПањОви

31.03.2022 15:35

Од кад се ви бринете за наш новац?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

31.03.2022 17:38

Зали Бозе потросених пара на васе плате које нису када не сте зарадили

Name

РЕ БОРЕН

31.03.2022 17:45

колико је пара потросено у циркусе које правите од народне скупстине у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само конкретно

31.03.2022 17:59

Само дјела било којег политицара говоре о њему и његовим вриједностима. Односи се на било коју структуру политицара, и позиција и опозиција. Тако да није вазно ко ста казе, вец ко ста уради на дјелу и да се виде резултати.

ОДГОВОРИТЕ