Многа питања штетна по интересе Републике Српске

Нека питања која се већ сутра требају наћи на дневном реду Представничког дома Парламента БиХ нису у интересу Републике Српске и водимо интензивне разговоре са свим посланицима из Републике Српске како би се сутра заузео заједнички став и једностране одлуке спријечиле, истакао је предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић, након сједнице Предсједништва СДС.   

Република Српска 30.03.2022 | 18:18
Многа питања штетна по интересе Републике Српске

„Ради се о питањима у којима се тражи од Парламента БиХ осуда Русије због рата у Украјини, да се подрже декларације одређених европских институција иако знамо да Предсједништво БиХ није донијело никакве одлуке по питању руско-украјинског сукоба. Има питање у коме се тражи искључење Русије из свих могућих међународних институција и да БиХ стане иза тога. Ми кажемо да не треба преко кољена доносити одлуке јер ће такве одлуке тек проузроковати нестабилност“, поручио је Шаровић. 

Он каже да у БиХ имамо другачија мишљења и наше је право да јавности саопштимо ставове и тиме не дозволимо да један дио БиХ донесе такве одлуке иако је други дио против тога или је уздржан. 

„Потребно је да се 10 посланика из Републике Српске сутра супротстави да такав став иде испред Босне и Херцеговине а странке и појединци из ФБиХ могу да такве ставове презентују као сопствене“, нагласио је предсједник СДС-а.  

Он каже да у с складу са закључцима Народне скупштине Републике Српске и са политиком Српске демократске странке неће пропустити прилику да спријечи да се у Представничком дому донесу одлуке супротне интересима Републике Српске.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ре

31.03.2022 07:17

сви ви сте стетни по обицан народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко К.

31.03.2022 07:21

Ма припојите се Русији, најбоље вам је, па да Европа коначно зна на чему је с мутикашама и говнарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

31.03.2022 08:50

Да се богдо борите за свој народ ко за Русију друга би прица била.Докле год РС буде имала такве полтроне и увлакаце а не истинске дрзавнике неце ни мало лиметра напред.

Name

Борите се

31.03.2022 17:41

...за БиХ! По свему се види да БиХ може и мора без подјела! Народ сарађује и живи заједно и послије рата а и политичари могу да допринесу јединству БиХ а то и раде на сваком кораку!

ОДГОВОРИТЕ