Mnoga pitanja štetna po interese Republike Srpske

Neka pitanja koja se već sutra trebaju naći na dnevnom redu Predstavničkog doma Parlamenta BiH nisu u interesu Republike Srpske i vodimo intenzivne razgovore sa svim poslanicima iz Republike Srpske kako bi se sutra zauzeo zajednički stav i jednostrane odluke spriječile, istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, nakon sjednice Predsjedništva SDS.   

Republika Srpska 30.03.2022 | 18:18
Mnoga pitanja štetna po interese Republike Srpske

„Radi se o pitanjima u kojima se traži od Parlamenta BiH osuda Rusije zbog rata u Ukrajini, da se podrže deklaracije određenih evropskih institucija iako znamo da Predsjedništvo BiH nije donijelo nikakve odluke po pitanju rusko-ukrajinskog sukoba. Ima pitanje u kome se traži isključenje Rusije iz svih mogućih međunarodnih institucija i da BiH stane iza toga. Mi kažemo da ne treba preko koljena donositi odluke jer će takve odluke tek prouzrokovati nestabilnost“, poručio je Šarović. 

On kaže da u BiH imamo drugačija mišljenja i naše je pravo da javnosti saopštimo stavove i time ne dozvolimo da jedan dio BiH donese takve odluke iako je drugi dio protiv toga ili je uzdržan. 

„Potrebno je da se 10 poslanika iz Republike Srpske sutra suprotstavi da takav stav ide ispred Bosne i Hercegovine a stranke i pojedinci iz FBiH mogu da takve stavove prezentuju kao sopstvene“, naglasio je predsjednik SDS-a.  

On kaže da u s skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske i sa politikom Srpske demokratske stranke neće propustiti priliku da spriječi da se u Predstavničkom domu donesu odluke suprotne interesima Republike Srpske.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

re

31.03.2022 07:17

svi vi ste stetni po obican narod

ODGOVORITE
Name

Slavko K.

31.03.2022 07:21

Ma pripojite se Rusiji, najbolje vam je, pa da Evropa konačno zna na čemu je s mutikašama i govnarima.

ODGOVORITE
Name

Tatar

31.03.2022 08:50

Da se bogdo borite za svoj narod ko za Rusiju druga bi prica bila.Dokle god RS bude imala takve poltrone i uvlakace a ne istinske drzavnike nece ni malo limetra napred.

Name

Borite se

31.03.2022 17:41

...za BiH! Po svemu se vidi da BiH može i mora bez podjela! Narod sarađuje i živi zajedno i poslije rata a i političari mogu da doprinesu jedinstvu BiH a to i rade na svakom koraku!

ODGOVORITE