Искуства Србије треба да се примијене и у Српској

Договорено је да та искуства, уз подршку наше Владе, имплементирамо у Републици Српској, при чему ће СПиП бити покретач и подстрекач реализације.

Република Српска 30.03.2022 | 12:39
Искуства Србије треба да се примијене и у Српској

Послије недавног састанка  у Бијељини са Владаном Ђукићем, изаслаником предсједника Партије уједињених пензионера Србије Милана Кркобабића, делегација Савеза на челу са предсједником др Драгутином Илићем је као гост присуствовала на предизборном скупу за градску скупштину Београда.

На скупу је говорио и др Илић, који је представио Савез, дао пуну подршку кандидатима ПУПС-а за градску скупштину Београда, Народну скупштину Србије и заједничком кандидату за предсједника Србије Александру Вучићу, те позвао грађане Републике Српске, нарочито пензионере који имају двојно држављанство, да у недељу гласају за њих.

Након скупа одржан је врло важан састанак у Градском одбору Удружења пензионера које има 145.000 чланова, чија је предсједница госпођа Ружица Белановић била домаћин, а коме су присуствовали, изасланик предсједника ПУПС-а Владан Ђукић и предсједник Удружења трећег доба Србије Владимир Јестратијевић са сарадницима.  

На састанку је разговарано о модалитетима сарадње и усаглашен текст Споразума о сарадњи, који ћемо потписати половином априла у Бањој Луци, када ће СПиП бити домаћин.

Посебно важним и корисним за наш будући рад, сматрамо њихов приступ у обезбјеђивању квалитетнијег живота пензионера и старих лица кроз два слогана  3(три) П: "Пензије Прате Плате" и "Пољопривредници Пролетери Пензионери", који је идентичан нашем, с тим што су га они успјешно примијенили у пракси јер су дио власти, а ми тек треба да се изборимо за то.

Наши домаћини су нам обезбиједили изузетно важан састанак са предсједником Задружног савеза Србије, државним секретаром у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде и представником одељења  САНУ за пољопривреду, на коме смо информисани о визионарском приступу Владе Србије према селу и пољопривреди, која има и Министарство за бригу о селу на чијем је челу господин Милан Кркобабић, предсједник ПУПС-а.

За кратко вријеме основано је више од 1.000 сеоских задруга, купљено око 1.000 сеоских кућа које су дате младим брачним паровима, чиме враћају живот селу и подстичу наталитет.

Договорено је да та искуства, уз подршку наше Владе, имплементирамо у Републици Српској, при чему ће СПиП бити покретач и подстрекач реализације.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Пензионер

30.03.2022 11:03

Како те није срамота да у тим гидинама политичиш. 65 година је плафон за бављење политиком код нас. После тога гледате само да јос коју марку дрпнете од народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.03.2022 12:02

Видиш ли ти докторе реалну ствар у РС, како народ лоше живи са бурлом годинама који има подржку Србије да тако буде у РС.

Name

РеПензионер

30.03.2022 12:32

Потписујем све олос до олоша само гледа како ће покрасти народне паре а ништа за добробит народа и олакшање положаја поштених радника и пензионера требало би да народ спонтано организује и да растјера ову багру која се сјети народних маса само кад им затребају гласачи зато “Пролетери из цијеле државе ујединимо се”!да растјерамо ову неман која нас је довела до глади бједе и смрти!

Name

Бју

30.03.2022 11:05

Цекам последњи суд и зивот будуцега вијека. Амин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Пензионер

30.03.2022 11:53

Што то не кажеш оној Мајкићке, Радмановића, Новићу, Шпирићу?!?!?!?!?! Или су они, за тебе, у цвијету младости?!?!?! Овај човјек није ништа украо, а они нас огулише до голе коже!!!!!!!!! Срам те било!

Name

Ре,Ре Пензионер

30.03.2022 15:50

Ехх неце то да казе овима својим мафијасима из СНСД и Додиковим пљацкаросим јер и овај је један од њих сто сваки дан из дрзавног будзета сиса лову ..

Name

Нисам знао

30.03.2022 11:11

Да су пензије у србији 2000 еура. Свака цаст?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разоцаран

30.03.2022 12:52

Играј се цовјеце са унуцадима имас сто година и зелис неку функцију.

ОДГОВОРИТЕ