Iskustva Srbije treba da se primijene i u Srpskoj

Dogovoreno je da ta iskustva, uz podršku naše Vlade, implementiramo u Republici Srpskoj, pri čemu će SPiP biti pokretač i podstrekač realizacije.

Republika Srpska 30.03.2022 | 12:39
Iskustva Srbije treba da se primijene i u Srpskoj

Poslije nedavnog sastanka  u Bijeljini sa Vladanom Đukićem, izaslanikom predsjednika Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milana Кrkobabića, delegacija Saveza na čelu sa predsjednikom dr Dragutinom Ilićem je kao gost prisustvovala na predizbornom skupu za gradsku skupštinu Beograda.

Na skupu je govorio i dr Ilić, koji je predstavio Savez, dao punu podršku kandidatima PUPS-a za gradsku skupštinu Beograda, Narodnu skupštinu Srbije i zajedničkom kandidatu za predsjednika Srbije Aleksandru Vučiću, te pozvao građane Republike Srpske, naročito penzionere koji imaju dvojno državljanstvo, da u nedelju glasaju za njih.

Nakon skupa održan je vrlo važan sastanak u Gradskom odboru Udruženja penzionera koje ima 145.000 članova, čija je predsjednica gospođa Ružica Belanović bila domaćin, a kome su prisustvovali, izaslanik predsjednika PUPS-a Vladan Đukić i predsjednik Udruženja trećeg doba Srbije Vladimir Jestratijević sa saradnicima.  

Na sastanku je razgovarano o modalitetima saradnje i usaglašen tekst Sporazuma o saradnji, koji ćemo potpisati polovinom aprila u Banjoj Luci, kada će SPiP biti domaćin.

Posebno važnim i korisnim za naš budući rad, smatramo njihov pristup u obezbjeđivanju kvalitetnijeg života penzionera i starih lica kroz dva slogana  3(tri) P: "Penzije Prate Plate" i "Poljoprivrednici Proleteri Penzioneri", koji je identičan našem, s tim što su ga oni uspješno primijenili u praksi jer su dio vlasti, a mi tek treba da se izborimo za to.

Naši domaćini su nam obezbijedili izuzetno važan sastanak sa predsjednikom Zadružnog saveza Srbije, državnim sekretarom u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i predstavnikom odeljenja  SANU za poljoprivredu, na kome smo informisani o vizionarskom pristupu Vlade Srbije prema selu i poljoprivredi, koja ima i Ministarstvo za brigu o selu na čijem je čelu gospodin Milan Кrkobabić, predsjednik PUPS-a.

Za kratko vrijeme osnovano je više od 1.000 seoskih zadruga, kupljeno oko 1.000 seoskih kuća koje su date mladim bračnim parovima, čime vraćaju život selu i podstiču natalitet.

Dogovoreno je da ta iskustva, uz podršku naše Vlade, implementiramo u Republici Srpskoj, pri čemu će SPiP biti pokretač i podstrekač realizacije.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Penzioner

30.03.2022 11:03

Kako te nije sramota da u tim gidinama političiš. 65 godina je plafon za bavljenje politikom kod nas. Posle toga gledate samo da jos koju marku drpnete od naroda.

ODGOVORITE
Name

re

30.03.2022 12:02

Vidiš li ti doktore realnu stvar u RS, kako narod loše živi sa burlom godinama koji ima podržku Srbije da tako bude u RS.

Name

RePenzioner

30.03.2022 12:32

Potpisujem sve olos do ološa samo gleda kako će pokrasti narodne pare a ništa za dobrobit naroda i olakšanje položaja poštenih radnika i penzionera trebalo bi da narod spontano organizuje i da rastjera ovu bagru koja se sjeti narodnih masa samo kad im zatrebaju glasači zato “Proleteri iz cijele države ujedinimo se”!da rastjeramo ovu neman koja nas je dovela do gladi bjede i smrti!

Name

Bju

30.03.2022 11:05

Cekam poslednji sud i zivot buducega vijeka. Amin.

ODGOVORITE
Name

Re Penzioner

30.03.2022 11:53

Što to ne kažeš onoj Majkićke, Radmanovića, Noviću, Špiriću?!?!?!?!?! Ili su oni, za tebe, u cvijetu mladosti?!?!?! Ovaj čovjek nije ništa ukrao, a oni nas oguliše do gole kože!!!!!!!!! Sram te bilo!

Name

Re,Re Penzioner

30.03.2022 15:50

Ehh nece to da kaze ovima svojim mafijasima iz SNSD i Dodikovim pljackarosim jer i ovaj je jedan od njih sto svaki dan iz drzavnog budzeta sisa lovu ..

Name

Nisam znao

30.03.2022 11:11

Da su penzije u srbiji 2000 eura. Svaka cast?

ODGOVORITE
Name

Razocaran

30.03.2022 12:52

Igraj se covjece sa unucadima imas sto godina i zelis neku funkciju.

ODGOVORITE