Изасланик њемачке владе данас и сутра у посјети БиХ

- Специјални изасланик њемачке Владе за западни Балкан Мануел Зарацин боравиће данас и сутра у посјети БиХ, најављено је из Амбасаде Њамачке у БиХ.

Босна и Херцеговина 30.03.2022 | 07:47
Изасланик њемачке владе данас и сутра у посјети БиХ

Ово је његова прва званична посјета, након што га је министар иностраних послова Њамачке Аналена Бербок, приликом посјете БиХ почетком марта, представила као специјалног изасланика.

Зарацин ће би данас у Сарајеву требао да се састане са министром иностраних послова у Савјету министара Бисером Турковић, замјеником високог представника Мајклом Скенланом и премијером Кантона Сарајево Едином Фортом, саопштено је Амбасаде Њамачке у БиХ.

Планиран је и сусрет са Јакобом Финцијем и Дервом Сејдићем, који су 2009. године тужили БиХ пред Европским судом за људска права у Стразбуру, јер им је оспорено право да се као Јевреј и Ром кандидују за Предсједништво и Дом народа Парламентарне скупштине БиХ.

Током посјете Брчко дистрикту планирани су разговори са представницима локалне управе и цивилног друштва. 

(Срна Фото: Стефан Камински) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лија

30.03.2022 07:06

Опет неки месетари завадјају у бих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

михаил

30.03.2022 07:29

Која Њемацка, да ли овај народ има бар мало мозга ако толико сколованих људи има.Њемацки индустријалци никада ниста нису купили ако није производ уцењен до цене костања Увек це тако бити.Ми за њих радимо производе из којих са мин ценом рада (просјацком) извлацимо маx 5(%) добити и то под условом да негде у сировинама несто крадемо од дрзаве.Ми смо за ЕУ и владавина права и мозгови и цивилизација само смо због поданицког односа а зарад пљацке изгубили своје ЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.03.2022 10:51

А јел то наша младеж иде у Њемачку или у Русију, у Аустрију или у Кину?